keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Tall Ships' Race ja hiukan Brexitistä

Pitääpä laittaa tännekin muutama kuva tuosta viikonlopun huipputapahtumasta, joka taisi olla Turussa jo viidettä kertaa.







Siinä se on: maailman suurin ja mahtavin, venäläinen Sedov.
Ensimmäistä kertaansa Sedov ilmestyi joskus aikoinaan Turkuun päivää aikaisemmin kuin kukan olisi odottanut. Hoksasin parvekkeeltani, että jotakin mahtavan suurta hinataan perä edellä Aurajokeen. Äkkiä ulos ja olin kannella juuri kun se oli kiinnittynyt rantalaituriin. Oli mahtava tunne katsella kokasta alhaalla pörrääviä pikkupaatteja. Iltaisin Sedovin miehistö möi kajuutassaan päiväysvanhaa olutta ja päivisin kaikenlaista venäläisrihkamaa laivan ulkopuolella.

*****
Niille, joita kiinnostaa Breixitin sujuminen, linkkaan tähän kiinnostavan artikkelin Independentistä. Uskon, että matkassa on todellakin vielä monta mutkaa, joita siellä ei ole tultu ajatelleeksikaan. Saman soisin lukevan jokaisen EU-vastaisen. Aika kultaa muistot ja siinä valossa on hyvä rutista EU:ta ja Euroa vastaan, vaikka tarkemmin asiaa tutkiessa moni asia on tänä päivänä paljon paremmin. Kuka muistaa epävakaan markka-ajan asuntolainan korkoja?

2 kommenttia:

  1. Joskus muinoin lapsena Turussa asuessani tuli ihailtua Tall Ship's Racen paatteja paikan päällä. Muutama vuosi sitten Helsingin Hietalahdessa asuessani Tall Ship's Racen tapahtuma-alue oli ihan siinä mun ikkunan alla;). Oli se aika mahtava näky kattella;)

    VastaaPoista
  2. Turussa oli aivan loistava sää katsella laivoja ja nuo purjelaivat ovat aina tosi upeita ja kauniita! Moni niistä on tosi nostalginen jo ikänsäkin puolesta.

    Turku oli todella hyvin infonnut jo nettisivujen avulla tapahtumasta, joten ennakkotietoa sai helposti. Fiksua!

    Turussa oli myös aivan täydelliset liikennejärjestelyt! Auton sai suoraan rantakadun lähelle, mikä on loistopalvelua ulkopaikkakuntalaiselle. Ei aja turhaan ympäriinsä tientukkona eikä eksy :) Eikä näkynyt yhtä ainutta lappuliisaa, hyvä Turku! Laillisesti pysäköitiin tietty, mutta siellä vaihtuu erilaiset pysäköintimerkit tosi tiheästi, joten varmasti siellä voi vahinkojakin sattua.

    Turussa myös esim. jokivarren ruokien hinnoittelu oli tosi järkevällä tasolla, mikä tietysti takasi sen, että kaikkialla oli iloisia ruokailijoita ja tupa täysi joka paikassa. Ihmiset oli niin loistavalla tuulella, että itsellekin tuli hyvä mieli jo pelkästä ilmapiiristä.

    Tosi hyvät fiilikset jäi tälläkin kertaa. Turku olisi nappivalinta pääkaupungiksi Suomelle! Johan se oli sitä kerran aiemminkin :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!