torstai 13. kesäkuuta 2019

Laponie (of Scandinavia) Face Oil

Laponiella (ransk. Lappi) on brändinimenä minun mielestäni mukava kaiku. 70- ja 80-luvuilla se oli nimittäin lähinnä meikkimerkki. Ihonhoitotuotteita en tuolta ajalta muista, mutta muistaisin omistaneeni ainakin luomivärin, ehkä myös huulikiillon.

Olin hiukan hämmästynyt nimen ilmestyessä uudelleen markkinoille, ja viimesyksyisillä I Love Me -messuilla piti käydä Laponien ständillä hiukan jututtamassa porukkaa. Visiitistä nettosin mukaani myös tämän ihoöljyn, joka siis on pr-näyte.Ihoöljyjä on monella kosmetiikkamerkillä, ja hyvin monilla on yhtenä ainesosana arganöljy, joka on yksi parhaista öljyistä myös epäpuhtaalle ihotyypille. Sitä on tässäkin. Hyvin yleinen ihoöljyjen ainesosa on myös ruusunsiemenöljy, jota tämäkin tuote sisältää. Ruusunsiemenöljy, joka tässä on orgaanista ja kylmäpuristettua, sisältää paljon A-vitamiinia ja sopii myös akneiholle. Molemmissa on hyvä rasvahappoprofiili.

Laponien ihoöljy kuitenkin erottuu edukseen kahden hiukan havinaisemman ainesosan vuoksi. Ne ovat ihoa pehmentävä kauraöljy ja rauhoittava vadelmansiemenäljy. Keltaisen sävyinen kauranalkioöljy tulee suomalaisesta kaurasta, ja siinä on paljon hyviä rasvahappoja, jotka myös rauhoittavat ihoa. Kylmäpuristettu ja orgaaninen vadelmansiemenöljy sisältää myös runsaasti hyviä rasvahappoja ja E-vitamiinia ja sen on todettu hoitavan hyvin myös ihottumia.


Öljy on itsessään kellervää, ja siinä on aika jännä tuoksu, joka jollakin tavalla muistuttaa raakaa kaurahiutaletta paketissa. Hyvä sinänsä, ettei sitä ole peitetty millään keinotekoisilla tuoksuaineilla.

Öljy on pakattu valolta suojaavaan violettiin lasipulloon, ja lasista pipettiä lukuunottamatta kaikki muut pullon osat ovat kierrätettävää materiaalia.

Kuivempi-ihoinen voi käyttää tätä hyvin imeytyvää öljyä jopa meikin alla, minulla se päätyi yökäyttöön ja toimii sikäli hyvin.

Joko olet kokeillut?

3 kommenttia:

 1. Muistan itsekin Laponien meikit nuoruudestani ja merkin ripsiväri taisi olla ekoja omilla rahoillani tehtyjä meikkihankintoja - lapsenlikkana saadut "ansiot" menivät useimmiten meikkeihin;)
  Kasvoöljy kuulostaa oikein hyvältä. Olen itse huomannut, että kaura tekee hyvää iholleni, ja sain myös lisävalaistusta sen suhteen. Kiitos taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mulla on mielikuva, että Laponien tuotteet olivat piirun verran kalliimpia, kuin esimerkiksi siihen aikaan nuorten suosiossa ollut Anytime (tai Cover Girl), vai muistanko väärin? Siksi niitä tuli harvemmin ostettua.

   Poista
  2. Juu, se oli vähän kalliimpi merkki, mutta mun oli pakko saada se ripsari silloin nuorena likkana, niin satsasin kerrankin vähän kalliimpaan;) Se oli silloin se!

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!