torstai 27. kesäkuuta 2019

Irlantilaiset kodit

En nyt niin kovin montaa irlantilaista kotia ole nähnyt, mutta kaiketi ihan tarpeeksi tehdäkseni jonkinlaisia päätelmiä.

Ensinnäkin rakenteet ovat usein viimeistelemättömiä, minun kylppärissänikin saumat irvistelevät ja ikkunalaudasta tunkee pari johdonpätkää esiin. En millään keksi mitään tarkoitusta näille johdoille, jotka kaiken kukkuraksi ovat helposti kastuvassa paikassa. Asun sentään aika uudessa rakennuksessa.

Kaikki pitää olla tarkasti vartioitua ja meillekin johtaa järeä metalliportti.

Piha-alue poikkeaa perinteisestä pihasta ja on oikeastaan kuin pieni puisto.

Piha on suihkulähteineen ja penkkeineen myös erikoisen mallinen.

Asunto on valmiiksi kalustettu, mutta hyvin vanhahtavalla tavalla. Ei sovi oikein suomalaisen silmiin.Sentään yksi modernimpi piirre löytyy; keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa.

Kylpyamme voi olla joskus ihan kivakin.

Astiat, liinavaatteet ja aterimet ovat näköjään täällä usein vähän mitä sattuu. Eli parittomia mukeja ja kuppeja, ja kulahtaneen oloisia sellaisia. Ei mitään merkkikamaa, kuten Suomessa yleensä. Kaikki vaikuttaa hiukan nuhjuiselta ja vanhanaikaiselta.

Vaikuttaa siltä kuin kaikki olisi hiukan hutaistu "sinnepäin". Tosin olen nähnyt poikkeuksiakin, kuten se yksi Airbnb Terenuressa, josta laitoin kuviakin tänne aiemmin. Siellä oli vanha talo rempattukin huolella.

2 kommenttia:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!