Kuva: Wikipedis. |
Kiitos Elsa-tädin, olen oppinut jotakin sienistä. Vietimme usein koko päivän metsässä ja meillä oli siellä mukana kahvia termospullossa voileipien kera. Opin samalla myös tunnistamaan tavallisimpia ruokasieniä. Kantarellit sitten olivatkin todellista herkkua, ja päivän päätteeksi, kun kotiin päästiin, ne paistettiin sipulisilpun ja kerman kera keitinperunoitten lisukkeeksi ja syötiin hyvällä halulla. Mitä herkkua! Rouskut ryöpättiin ja säilöttiin suolasieniksi, joista tuli erinomaista sienisalaattia mm. jouluksi.
Mutta se herkullinen sienimuhennos! Se ei ole ollenkaan vaikeaa valmistaa, tässä yksi superhelppo ohje! Täytä sillä munakkaita, lettuja tai tarjoa vain yksinkertaisesti keitettyjen perunoitten kanssa.
Sienimuhennos (n. 4 annosta)
n. 1/2 litraa tuoreita sieniä pilkottuina
1 iso sipuli silputtuna
2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja (tämän voi jättää poiskin, jos vähentää nestettä)
3 dl kermamaitoa
rouhittua mustapippuria
valkopippuria
suolaa
pieni loraus soijaa
Kuullota sipuli ja sienisilppu voissa, varo polttamista. Lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja suurusta kermamaidolla. Mausta ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!