tiistai 24. syyskuuta 2019

Mádara Nokkonen Daily Defence

En liene ikinä märehtinyt näin kauaa yksittäistä kosmetiikkatuotetta ennen siitä kirjoittamista. Tämä yksinkertaisesti siksi, etten oikein osannut heti suoralta kädeltä sanoa, mitä siitä oikein ajattelisin.

Tämä tuote on latvialaisen Mádaran nokkosvoide. Nimen sille antaa nokkosuute, jolla väitetään olevan ihoa hoitavia, rauhoittavia ja suojaavia ominaisuuksia.

Voide on paksua ja aika rasvaistakin, joskin se myös ainakin osittain uppoaa ihoon, tosin jättäen ihon pinnan nahkeaksi. Hyvin perusvoidemainen tunnultaan, joskin hinta erottaa sen tavallisista perusvoiteista.

Katsotaanpa INCI-listaa:

Aqua, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alcohol, Caprylic/ Capric Triglyceride, Decyl Cocoate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Macadamia Integrifolia Seed Oil, Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Behenyl Alcohol, Lecithin, Xanthan Gum, Stearic Acid, Palmitic Acid, Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Vanilla Planifolia (Vanilla) Bean Oil, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol (vitamin E), Sodium Phytate

Onhan siinä toki ihoa pehmentäviä ja kosteuttaviakin ainesosia. Voide itsessään tuntuu kyllä aika "tavanomaiselta", apteekista saisi ihan saman asian ajavia voiteita edullisemminkin, mutta joillekihan luonnonkosmetiikan status on tietty asia, josta ollaan valmiita maksamaankin.

Minulle voide oli hiukan pettymys, eikä se tule jäämään tämän tuubin käytettyäni vakiokäyttöön. Tämä lähinnä siksi että se tosiaankin jää osin lillumaan ihon pinnalle, eikä imeydy ihan täydellisesti.

2 kommenttia:

  1. Pidin tästä voiteesta todella paljon. Kasvojen uivaan ihoon se humahti ja pehmensi ja rauhoitti ihon mahtavasti. Mutta tajusin, että tämä tukkii ihoani ja aiheutti isoja finnejä. Ainesosista en keksi, mikä niin teki itselle. Ehkäpä voide oli sitten vain liian tuhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onhan siinä aika raskaita öljyjä, rasvoja ja vahoja, ehkä se van yhdistelmänä ei ollut paras mahdollinen vaihtoehto.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!