maanantai 23. joulukuuta 2019

Maltanriisi / Riz á la Malta

Koska viime jouluna tekemäni Viktorian kiisseli sai niin valtaisan suosion  - nuorisokin lappoi sitä useaan otteeseen lautaselleen, mikä lienee paras suositus - päätin tänä joulunakin kokeilla jotakin riisijälkkäriä. Nyt on vuorossa Maltanriisi.

Maltanriisi on suosittu joulun jälkiruoka Pohjoismaissa, ja siitä on erilaisia variaatioita. Yleisin lienee appelsiinilla maustettu versio, jollainen on tämäkin. Itse asiassa minun lapsuudessani siihen käytettiin veriappelsiineja, mutta tavallisistakin tulee oikein hyvää. Maltaa ei tämä jälkiruoka liene nähnytkään, joten en osaa sanoa, mistä nimi johtuu.


Maltanriisi


Valmista tämän linkin ohjeen mukaan keitetty perusriisipuuro ja anna sen jäähtyä. Tästä ohjeesta tulee suurinpiirtein sama annosmäärä jälkiruokaa. Laita keittovaiheessa seokseen pari vaniljatankoa.

5 appelsiinia, joista yksi koristeluun.
vaniljasokeria tai vaniljauutetta (ei vanilliinia!)
3-5 dl vispikermaa vaahdotettuna
sokeria

(mehukeittoa tarjoiluun)

Fileoi appelsiinit (katso tästä, kuinka se tapahtuu) ja pilko neljän appelsiinin fileet suupaloiksi. Sekoita jäähtyneeseen puuroon kermavaahto, appelsiininpalat ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla maun mukaan.

Koristele appelsiinifileillä ja tarjoa jääkaappikylmänä joko mehukeiton kanssa tai ilman. Jouluvinkki: Laita maltanriisin sekaan manteli ja varaa lahja sille, jonka lautaselle se päätyy!

Pala aurinkoa pimeyden keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!