maanantai 2. maaliskuuta 2020

Afternoon Tea @ InterContinental Dublin

Kuten olette huomanneet, olen tutkiskellut iltapäiväteetarjontaa Dublinissa sunnuntaisin. Tänä sunnuntaina oli vuorossa InterContinentalin Lobby Lounge.
Täällä olikin todella kauniit astiat! Palvelu oli hyvä ja tarjonta myös, joskaan se ei ollut ihan niin ylenpalttinen kuin muissa testaamissani paikoissa, siis onnistuin syömään kaiken, mitä eteen kannettiin. Menu näytti tältä:


Teevalikoimakin oli aika hyvä, tässä esimerkki. Huomaa, että täällä oli myös erillinen teesommelier!

Tarjolla oli myös listallinen yrttihaudukkeita, joista tosin en niinkään välitä. Kaikki tee oli laadukkaasti irtoteestä valmistettua, ei siis mitään halpaa pussiteetä.

Hinta oli ilman shampanjaa 40 euroa pp, shampanjalasillisen kanssa 55-58 euroa, shampanjasta riippuen. Ihan suositeltava paikka siis tämäkin, tässä Dublinin "embassy beltillä". Mitään suurta ryntäystä ei iltapäiväteellä ollut, joskin olin varannut pöydän aika aikaisin, saattoihan siellä olla ruuhkaa sitten kello viiden aikaa, eli varsinaiseen teeaikaan.

Plussaa tunnelmallisesta pianonsoitosta!

5 kommenttia:

 1. Tuli vesi kielelle, kun katsoin kuvia niin monenmoisista herkuista. Olen oppinut sinun postauksistasi aivan minulle uuden asian eli tuon iltapäivän teen. Mitä on? Missä järjestyksessä syödään? Oho, shampanjaakin on. Teeaika on minusta hintansa väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jossakin sellainenkin postaus, jossa kerrotaan iltapäiväteetavoista. Yritän löytää sen, kunhan ehdin. Pari pääasiaa kuitenkin, ja ihan ensiksi se, että kuppiin kaadetaan ensin tee, sitten vasta maito, jos sellaista käyttää. Toisinpäin homma on "rahvaanomaista", informoi minua kerran eräs brittiystäväni. Tämä siitä syystä, että voit tarkastaa teen voimakkuuden ensin, ja lisätä sitten vasta maitoa.

   Syöminen aloitetaan kerrostarjottimen alalautasen voileivistä, sitten jatketaan teeleivillä (scones) ja viimeisenä syödään ylimmältä lautaselta makean pikkuleivonnaiset.

   Oikeaoppinen teeleipä on paksuhko, eikä ollenkaan litteä, kuten joskus jokainen varmaan on köksäntunnilla oppinut. Se murretaan (ei leikata) ja clotted cream laitetaan leivälle aina ennen hilloa.

   Poista
 2. Oi, tämä kuulostaa viehättävältä! Tiesistkö, että Turussakin tarjoillaan afternoon teetä Cafe Qwenselissä. En tiedä miten oikeaoppista, mutta varmasti hyvää sekin. t. Eeva E.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin. Turun finnbrittinaiset aka The Ladybirds (joihin minäkin kuulun), yleensä hoksaa tällaiset asiat ja käy testaamassa :)

   Poista
 3. Wau, onpas kyllä hienot puitteet ja herkullisen kuuloinen menu!

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!