torstai 19. maaliskuuta 2020

Käsienpesun rikkomat kädet

Nyt kun käsien ahkeraa pesua suositellaan tehtäväksi usein ja saippualla, olen huomannut, että kädet kyllä kuivuvat ja menevät jopa rikki helposti. Siispä käsien rasvaamista täytyy tehdä joka pesun jälkeen. Kaivelin varastojani ja löysinkin erinomaisen käsivoiteen, joka paksuudestaan huolimatta uppoaa ihoon alta aikayksikön, joten työn lomassakaan tehty rasvailu ei kerrytä rasvakerrosta läppärin näppikselle  - tai mihinkään papereihin (tosin minun hommissani paperin käyttö on äärettömän minimaalista, koska kaikki hoidetaan elektronisesti).

Tämä käsivoide siis on Elivo-merkkinen Arganöljy Käsivoide, hypotuoksuinen, rypsiöljyä, arganöljyä, glyseriiniä, aaloeta, pantenolia ja E-vitamiinia sisältävä voide. Suorastaan hämmästyttävän hyvä, kosteuttaa ihoa kunnolla ja ei jää imeydyttyään rasvaiseksi kerrokseksi ihon pinnalle. Vahva suositus, joskin täytyy sanoa, että tuubin ulkonäön puolesta en varmaankaan tarttuisi tähän voiteeseen koskaan, jos sen myyntihyllykössä näkisin.

Näköjään tuubillinen maksaa 3-4 euron väliltä ostospaikasta riippuen, joten hintakaan ei ole paha, ja voide varsin riittoisaa.

Kuinka monella käsien iho kärsii tästä tehostetusta saippuapesusta?

6 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki. Nopea imeytyminen ihoon on tärkeää. Tosi ällöttävää on näppäimistölle pinttynyt käsivoide tai muu lika. Kädet kannattaa huuhdella kunnolla, ettei niihin jää yhtään saippuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä nopeammin ihoon imeytyvää voidetta en ole kyllä kuunaan nähnyt, vaikka käsivoiteitten suurkuluttaja olenkin.

   Tarttisi tätäkin saada pumppupullossa!

   Poista
  2. Myydäänkös tuota apteekissa vai ihan marketeissakin? Just ostin ison pumppuullon jotain perusvoidetta apteekista yöpöydälle, mutta tämä olis hyvä työpaikalla.

   Poista
  3. Jotenkin minulla on hämärä muistikuva, että nämä Elivon tuotteet olisivat apteekkituotteita. Saattaahan tietty noita löytää ihan tavallisista marketeistakin, tosin Turun Länsikeskuksen Prismasta en tänään löytänyt, mutta se ei olekaan maailman parhaiten varusteltu marketti.

   Poista
  4. Kiitos tiedosta. käynkin apteekista etsimässä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Otin valmistajaan yhteyttä, ja sieltä kerrottiin, että:

  "Elivo käsivoidetta myydään useissa apteekeissa ja Sokos tavarataloissa 🙂 Apteekkeja voi myös pyytää tilaamaan."

  (nyt kun tarkemmin muistelen, niin olenkin tainnut tämän ostaa jostakin Sokoksesta ihan heräteostoksena)

  Minuun otti muutama lukijakin yhteyttä tuon pumppupullopakkauksen takia, ja tässä valmistajan vastaus:

  "Ongelma on pumppupullojen valtava tilausmäärä. Apteekit eivät tilaa tuotetta niin paljon että olisi ainakaan tällä hetkellä mahdollisuutta tuoda pumppupulloa markkinoille."

  Onpa sinänsä harmillista, sillä pumppupullo olisi työpöydällä todella kätevä. Toisaalta tietty pieni tuubi sujahtaa hyvin käsilaukkuun.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!