lauantai 14. maaliskuuta 2020

Koronapaniikkia, osa II

Kävin torstai-iltana kampaajalla Frascatissa ja samalla piipahdin Bootsilla aikomuksenani ostaa suihkusaippuaa. Olin suorastaan hölmistynyt, kun koko iso saippuahylly ammotti tyhjyyttään. Viimeisen palasaippuan vei joku nenäni edestä (no sitä en olisi kuitenkaan ostanut...). Paikalle pelmahti joukko ihmisiä, joille tuotiin takahuoneesta ilmeisimmin viimeinen laatikollinen palasaippuoita, jotka hupenivat sekunneissa ihmisten ostoskoreihin. Vessapaperista ja käsidesistä ei ollut tietoakaan. Sama koski ostoskeskuksen muita kauppoja (joissa ei myöskään ollut sitä saippuaa). Joko tälle saippuanhamstrausasteelle on päästy siellä Suomessa? Vai ollaanko edelleen ruoka-vessapaperilinjalla?

Takana kurkkii kollegani Vidyan sijainen, eli kirahvi, joka toimittaa virkaa toimistolla Vidyan tehdessä töitä kotonaan Bangaloressa.
Sadattelin eilen itsekseni, kun kotitöissä meiliini tipahti tieto, että toimistolla suoritetaan "deep cleaning" viikonlopun aikana. Kaikki työtiloissa oleva henkilökohtainen omaisuus laitettaisiin hygienian vuoksi roskiksiin. Tieto tuli hiukan viime tipassa ja lähdin sitten illan korvalla pelastamaan puoliksi syötyä salmiakkiaskiani, joka jäi lojumaan työpöydälleni ja lähtiessäni laitoin viestiä kollegoille, kertoen voivani samalla pelastaa heidän työpöydillään lojuvat tavarat. Kuten kuvasta huomaatte, käytin hansikkaita. Erityisen ilahtuneita olivat työpaikkani naiset kerrottuani pelastaneeni myös Biancan työpöydälle unohtuneen suklaarasian.

Se hemmetin salmiakkirasia, jota piti lähteä pelastamaan, koska ostin juuri Lotts&co'lta viimeisen paketin, eikä heillä ollut tietoa siitä, tuleeko niitä lisää.
Palaveerasin eilen tsekkiläisten kollegojeni kanssa ja kuulin kauhukseni, että Tsekki on sulkenut rajansa. Kun sama tieto koskien Tanskaa tuli illemmalla, ajattelin, että nyt varmaankin on parasta aikaistaa lentoni Suomeen ja sainkin uudelleenbuukkauksen huomisillalle. Onneksi oli businesslippu. Tässä tilanteessa on myös ihan sama, missä teen töitä.

Hamstrailun ja muuttuneiden töidentekojärjestelyjen lisäksi koronariski ei täällä juurikaan näy normaalielämässä. Pubit ovat iltaisin ihan yhtä täynnä kuin aina ennenkin. Ai niin, tosin ensi viikon tiistaina oleva Pyhän Patrikin päivä, joka on hiukan kuin suomalainen vappu (ja yleinen vapaapäivä) on kuitenkin kansan pettymykseksi peruttu.


Suomessa on ilmeisimmin vielä aika talvinen keli, joten sikäli on hieman harmillista tulla sinne näistä keväisemmistä tunnelmista. Kuva työmatkani varrelta, ihanan kirkkaansininen hyasintti kadun varressa!

Toivottavasti tämä tästä. Kuvassa tämänviikkoinen iloni, Lotts&co'lta löytynyttä ruåtsalaista näkkäriä, läheisen Sparin hollantilaista emmentalia ja sen alla irlantilaista voita.

4 kommenttia:

 1. Me ei olla hamstrattu itse yhtään mitään. Ostettiin normalit viikonlopun ruoat. Huomasin, ett makaronit ja muut pastat oli melkein loppuunmyyty, myös gluteenittomat. Niitä olivat ostaneet varmaan muutkin kuin keliakiaa sairastavat. Keliaakikkona tämä otti vähän pattiin, kun en tavallista voi syödä. Myös säilykkeet oli aika vähissä ja kaikenlaiset terveyssiteet ja pikkarisuojat oli vähissä. Pesuainehyllyt (pyykin) olivat myös tyhjempiä kuin tavallisesti. Saippuahyllyllä en nyt käynytkään. Tuo saippuan hamstraus on jokseenkin koomista. Ihan kuin ihmiset eivät normaalisti käyttäisi saippuaa. Tai vessapaperia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. Joku on tätä hamstrausintoa hiukan analysoinutkin. Täällä lisää: https://www.msn.com/fi-fi/lifestyle/koti-ja-vapaa-aika/miksi-ihmiset-hamstraavat-koronapaniikissa-vessapaperia-5-syyt%C3%A4-ilmi%C3%B6lle/ar-BB118HvD?li=BBr5A5c&fbclid=IwAR1gX8tgkLIYq1D12Y2tw4xm7xJ26TKulYYaMqdh2oZ_krB0V6DwiuiAT4g

   Poista
  2. Mielenkiintoinen analyysi. Onkohan minussa jotain vikaa, kun en silti tunne tarvettta hankkia vessapaperia kaapit täyteen. Enkä vieläkään mitään muutakaan. Viikonloppuna täytynee jo hankkia vähän ruokaa pakkaseen, jos se ulkonaliikkumiskielto oikeasti toteutuukin yhtäkkiä. Sehän riippuu paljon siitä, miten jo annettuja ohjeita noudatetaan. Varsinkin ne ikäihmiset, jotka kuulemma vähät välittävät mistään ohjeista, mikä tuntuu aika oudolta. Joku oli kirjoittanut heistä Twitterissä, että "On niin kuin kirppuja paimentaisi". :)

   Poista
 2. Me käytiin eilen isolla Citymarketilla ja siellä oli käsisaippuat hyllystä loppu, erikseen oli isossa laatikossa saman merkin tuotteita, niin sieltä olisi saman merkin käsisaippuaa löytynyt. Mutta hoitoaineita/shampoota jne. oli hyllyt täynnä.

  Leipähyllyt oli tyhjillään, kuten myös yllä mainitut pastat/nuudelit ja tomaattikastikkeet. Wc-paperia ei ollut, talouspaperia kylläkin :D

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!