Marjaisa boysenmarjakiisseli (n. 4:lle)
2 pussia boysenmarjoja (500g)
1/2 l vettä
1 dl sokeria (käytin itse valmista stevian ja sokerin sekoitusta)
2 1/2 rkl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
1/2 dl kylmää vettä
Mittaa puoli litraa vettä kattilaan ja lisää sinne sokeri ja marjat. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin hellalle ja anna sen poreilla hiukan aikaa sekoitellen.
Kaada kiisseli tarjouluastiaan jäähtymään ja ripottele päälle hienoa sokeria ettei se pääse kuortumaan. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Vinkki: Käsin vatkattuna kermavaahdosta tulee kuohkeampaa.
Näitä löytyy K-kauppojen pakastealtaista. |
Näyttää herkulliselta! Tein joku aika sitten kiisseliä karpaloista JA mustaherukoista. Siinä on enemmän makua kuin pelkistä karpaloista tehdyssä. Sokeriahan se vaatii aika paljon, mutta on tosi hyvää, myös puuron päällä aamuisin. Kiitos boysenmarja-vinkistä, otetaan käyttöön! Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaBoysenmarjat ovat ihania, ja muistaakseni vadelman ja karhunvatukan (joita molempia myös suuresti rakastan) risteytys. Suositus on nykyään, että ulkomaiset pakastemarjat keitetään, mistä syystä resepti on nyt kuin on. Itse asiassa en keittänyt marjoja, vaan keitin "liemen" ja lisäsin marjat suoraan kiehuvaan seokseen, enkä keittänyt sen jälkeen. Tätä tekniikkaa ainakin ennen suositeltiin tuoreille ja pakastetuillekin kotimaisille marjoille lähinnä vitamiinien säilyttämiseksi.
PoistaJuu eiköhän niille riitä tuo kiehuvaan liemeen lisääminen. Se on kuitenkin pitkään yli 90-asteista, vaikka ei kiehukaan. Säilyy vitamiinit paremmin, kun ei liikaa keittele.
Poista