lauantai 5. syyskuuta 2020

Hyviä hankintoja

Kuka tuntee pietarilaisen laatukeramiikkatehtaan nimeltä Lomonosov? Meisseniin verrattavan tehtaan historiasta voi lukea täältä, (englanniksi), ja tuotannosta, eli posliinista lisää täältä (suomeksi). Lomonosovin posliini on vielä aika kohtuullisissa hinnoissa Suomessa, mutta ulkomailla se alkaa olla hinnoissaan, kun katsoo esimerkiksi eBayn hintoja.

Minulla on entuudestaan yksi Lomonosovin teeastiasto, jonka taisin saada ylioppilaslahjaksi. Nyt osui silmiini huuto.netissä toinen saman tehtaan serviisi. Pyyntihinta oli hiukan vajaa 170 euroa, ja tarjosin 65. Tarjous meni läpi.

Käsinpestäviähän nämä ovat kultausten vuoksi, mutta eivät ne ihan jokapäiväiseen käyttöön tule, joten asia on OK.

Toinen hyvä ostos oli ETSYstä löytämäni Valerie Constance -firman myymä henkilökohtaisella monogrammilla varustettu läppärinsuojus. Tilasin sellaisen nahkaisen kultaisella nimellä ja aidolla nahalla. 58 euroa posteineen. Ei paha.
Kas, kun sain sen, 2007-vuoden Macbook Airini ei mahtunutkaan sen sisään, koska nykyiset samalla tuumakoolla varustetut Macbookit ovat pienempiä. Ei mahtunut sisään työkoneenikaan, joka on HP:n Bang&Olufsen -malli, samaa tuumakokoa (allaolevassa kuvassa). On hiukan paksumpi kuin Macbook.

Valitin asiasta myyjälle, joka heti hoksasi, missä fiba. Korjasivat tuoteselosteen nettiin ja lupasivat lähettää veloituksetta toisen, johon läppärini mahtuisi. Tämäkin on nahkaa:


Aivan loistava palvelu! Tämä uusi ei kylläkään ollut mattanahkainen ja sleeve-tyyppinen, jonka alunperin olisin halunnut, mutta kivan näköinen silti.Hyvin piti myyjä myös yhteyttä kertoen mm. viivästyneestä kuljetuksesta (koronan takia), ja huolehti myös, että muistan noutaa lähetyksen postista, kun oli nähnyt sen saapuneen lähipostiin.

Harvoin saa noin hyvää palvelua! Ehkä joskus löydän käyttöä tuolle toisellekin läppärinsuojukselle, jota on hankala myydäkään, koska siinä on nimeni. Allaolevassa kuvassa sininen samettikuori sisältöineen, joka oli oheistettuna uuden läppärinsuojuksen mukana.
2 kommenttia:

  1. Kaunis astiasto! Minua miellyttää tuo värien runsaus. Meillä on muutamia Lomonosovin eläinfiguuri. Ne ovat suloisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomonosovin eläinfiguurit ovatkin maailmankuuluja ja ihania!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!