Periaatteissa vihreissä (raaoissa) tomaateissa on tomatiinia, joka ei ole kovinkaan terveellistä syödä. Tämä kuitenkin poistuu kypsentämällä ne.
Koska minä en kasvata tomaatteja, käytin kaupasta löytyneitä vihreitä miniluumutomaatteja, jotka väristään huolimatta olivat kypsiä. Ostin kaksi rasiaa, eli yhteensä 400 g.
Meniväthän ne hiukan muusiksi kypsentäessä, mutta maku on mitä parhain. Kuten aina vanhojen reseptien ollessa kysymyksessä, tästäkin ohjeesta on monenmonta versiota. Tässä yksi.
Pikkelöidyt vihreät tomaatit
suolaa
Pistele tomaatit ja ota kukkien jäänteet pois. Laita ne kattilaan ja lisää noin litraan vettä ruokalusikallinen suolaa ja keitä puolikypsiksi.
Ota tomaatit reikäkauhalla keitinvedestä ja laita kulhoon.
Mausteliemi:
1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 1/2 dl keitinlientä
2 1/2 dl sokeria
6 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista maustepippuria
1 rkl sinapinsiemeniä
1 kanelitanko
(1-2 muskottikukkaa)
Kiehauta liemi. Purkita tomaatit ja kaada liemi päälle. Anna marinoitua jääkaapissa muutama päivä. Säilytys jääkaapissa. Tarjoile erilaisten ruokien kanssa.
Tämä menee kokeiluun. Omasta tomaattisadosta jää joka vuosi osa kypsymättä. Viime vuonna kypsyttein niitä sisällä paperipussilla ja ilman. Tänä vuonna valmistuukiin jotain muuta. Kiitos <3
VastaaPoistaNämä ovat kyllä hyviä! Joissakin ohjeissa kuoritaan tomaatit (kaltattuina), mutta muistan joskus aikoinani, että ne tosiaan vain keitetään ja pikkelöidään. Netissä on laidasta laitaan ohjeita, kuten yleensä tällaisilla "mummojen resepteillä" on.
PoistaJoo, mutta minä luotan tähän ohjeeseen 👍
Poista