sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Maailman Helpoin ja Paras Omenapiirakka

Sisäinen kotihengettäreni on taas herännyt, ja kun sain omenoita, niin olihan niistä tehtävä piirakkaa. Tämä ohje on mitä helpoin, eikä tule edes tiskiä, jos pohjataikinan sekoittelee paistovuoassa.


Dzinnin omppupiiras

1 1/2 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja (gluteeniton jauhoseoskin käy)
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2 dl piimää
100 g voita sulatettuna

Omenoiden päälle:
- fariinisokeria
- kanelia
- voisulaa

Sekoita aineet, vältä turhaa vaivaamista. Kaada taikina n. 25 cm halkaisijaltaan olevaan uunivuokaan, joka saa olla jonkin verran syvä, sillä pohjasta tulee paksuhko, mutta mehevä! Päällystä taikina omenanviipaleilla, jotka voitelet voisulalla ja päälle ripottelet fariinisokeria ja kanelia.

Paista 175 C uunissa kunnes taikina tikulla kokeillessa ei enää tartu tikkuun, eli on kypsä. tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Käytin kotimaisia omppuja, joten lohkoin ne piirakan päälle kuorineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!