lauantai 3. toukokuuta 2014

Parsakauden aloitus

Nyt sitä saa, eli vihreää parsaa. Valkoista en ole vielä kaupoissa nähnyt. Ystäväni kyseli eräänä päivänä, miten parsa laitetaan ja huomautin, että ei ainakaan keittämällä. Parsasta imittäin katoaa keittämällä maku, kun taas grillaamalla se pysyy paljon paremmin.



Joskus aiemmin kirjoittelin parmankinkkuun käärityistä parsoista, jotka paistetaan uunissa. Nyt siis grillataan ne. Tämä sopii siis nimenomaan vihreälle parsalle.

Parsojen perkaaminen on helppoa; puumainen tyvi napsautetaan käsin poikki siitä, mistä se katkeaa. Ns. babyparsat ovat valmiita perkaamatta. Jos parsan alaosassa on kovin kuitumaista pintaa, sen voi veitsen kanssa vetää suikaleittain pois.

Sivele parsat oliiviöljyllä ja grillaa niitä käännellen 5-10 minuuttia, siis siten, että ne pehmenevät al denteksi, eli taipuvat hyvin kun niitä taivuttaa.

Ne voi ennen syöntiä pirskottaa balsamiviinietikalla, tai pyöräyttää nopeasti vinaigrettessa, jonka tekaisee nopeasti vaikka tämän ohjeen mukaan. Voit käyttää oliiviöljyä ja mitä tahansa viinietikkaa haluat.

5 kommenttia:

  1. Harmittaa kun omistan geenin, joka muuttaa jonkin parsassa olevan yhdisteen kamalan hajuiseksi hajoamistuotteeksi, joka erittyy pissan mukana. Haittaa aikalailla parsasta nauttimista.

    VastaaPoista
  2. Tämä "geeni" taitaa valitettavasti olla kaikilla ihmisillä :) Syödään parsaa siitä huolimatta!

    VastaaPoista
  3. Ooh parsaa! Se on niin hyvää! En ole uskaltautunut sitä vielä itse valmistamaan, vaikka sen ei pitäisi mitään rakettitiedettä ollakaan. Grilliä en omista, mutta parilointipannulla tämä varmaan onnistuisi yhtä hyvin. Syötkö jotain parsan kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu kyllä paistinpannullakin - ja uunissa vaikka kiedottuna parmankinkunviipaleeseen. Kypsyyttä voi kokeilla veitsen kärjellä.

      Yleensä tarjoan parsan lisukkeena, eli sen kanssahan voi syödä vaikka mitä, tai sitten napsia sellaisenaan. Piknikille hyvä ruokalaji, sillä maistuu kylmänäkin (kannattaa silloin ripsauttaa paiston jälkeen päälle hiukan suolaa ja rouhaista mustapippuria). Voihan niitä paistettuja parsoja laittaa salaatinkin sekaan.

      Poista
  4. Mulle ei kyl parsa maistuis ,mut makuasioista ei voi kiistellä =)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!