keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tee-se-itse - hiustuotteita

Nykyään saa monista kaupoista (netistä puhumattakaan) pieniä spraypulloja lentomatkoja varten. Niitä voi tosin tietty käyttää omatekoisen kosmetiikankin käyttöön.



Tässä muutama ohje kesähiuksille. Tuosta vaalennusaineesta sen verran, että se sopii vain luonnonvärisille hiuksille tai luonnonväreillä, kuten puhtaalla hennalla värjättyihin hiuksiin. Muista laittaa sen käytön jälkeen kosteuttavaa hoitoainetta hiuksiisi, sillä se saattaa kuivattaa hiukan. Tällä aineella saa luonnollisen näköisiä "aurinkoraitoja" hiuksiin ja se sopii etenkin kirkastamaan vaaleiden hiusten väriä. Ennen aineen käyttöä  tee allergiatesti laittamalla hiukan ainetta vaikka kyynärvarteesi.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että omatekoinen kosmetiikka säilyy viileässä ja pimeässä paikassa noin 3-4 viikkoa.




Hiustenvaalennusssuihke

1/4 kahvikupillista 3% vetyperoksidia (apteekista)
1/4 kahvikupillista jäähdytettyä, haudutettua kamomillateetä
1/2 kahvikupillista kädenlämpöistä vettä
1 sitruunan puristettu mehu

Sekoita aineet ja laita seos suihkepulloon. Suihkuta kosteaan tukkaan ja kampaa. Jos haluat kohdennettuja raitoja, suihkuta erillisiin suortuviin. Istu auringossa sen jälkeen niin, että hiukset kuivuvat. Huuhtele ja käytä hoitoainetta.


Auringonsuojasuihke  

2 dl ruusuvettä (apteekista)
muutama tippa (eteeristä) rypäleensiemenöljyä (grapeseed oil)

Rypäleensiemenöljy toimii aurinkosuojana ja antaa hiuksille kiiltoa. Ruusuvesi tekee tuoksuvat hiukset ja on hoitavaa päänahalle. Ravista hyvin ennen käyttöä. Voi käyttää myös iholle


Auringonsuojaseerumi  

1 rkl jojobaöljyä (macadamiaöljykin kelpaa)
muutama tippa vadelmansiemenöljyä

Sekoita ja levitä sopiva määrä hiuksiin ennen ulkoilua.


Helppo auringonsuojasuihke

1 1/2 dl vettä
1 rkl korkean suojakertoimen aurinkovoidetta

Sekoita ja laita suihkepulloon/purkkiin ja levitä tai suihkuta hiuksille. Kannattaa käyttää suojakerrointa, joka on vähintään 25-30. Voiteen rasvaisuus ja seoksen paksuus määräytyvät hiuslaatusi mukaan. Rasvaisille hiuksille kannattaa käyttää vesiliukoista geeliä.

Jos käytät hiuksiin jätettävää hoitoainetta, aurinkovoidetta voi lisätä siihenkin! Toimii hyvin!


Öljyjä, pulloja ja muita tarvikkeita saa esimerkiksi täältä. Käsittääkseni kysellä voi aineksia listojen ulkopuoleltakin.


1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!