lauantai 19. heinäkuuta 2014

Nina Lincolnin suklaakakku

Jos pidät suklaajäätelöstä, tämä on sinun reseptisi. Taivaallista jäädytettyä suklaakakkua, tässä siis vähähiilihydraattinen versio. Voit toki käyttää normaalia sokeria, jos haluat.

Herkkua!

Nina Lincolnin suklaajuustotorttu

Karppaajan versio! Liivatteeton. Vie kielen mennessään!
kahdeksan annosta

100g voita
100g tummaa suklaata (Tai 1pkt Thin Dark suklaata 85g)
4dl seuraavia aineita mieltymyksen mukaan:
esim. 0,5 vehnänesettä, 1,5 pellavansiemen-
rouhetta, 0,5 mantelijauhoa ja loput erillaisia
siemeniä

TÄYTE:

100 g tummaa suklaata (Tai 1pkt Thin Dark suklaata 85g)
200,0 g Maustamatonta Viola-juustoa tai Philadelphia-juustoa
1dl Makeutusjauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa

Koristeluun esim: Pekaaninpähkinöitä
#Tee pohja: Sulata kattilassa voi. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele suklaa sekaan.
Sekoita kunnes on täysin sulannut. Lisää siemenjauhoseos ja sekoita.
Painele pohjataikina irtopohjavuokaan ( 24 cm) ja laita jääkaappiin/pakastimeen(!) odottelemaan.

# Sulata suklaa paloina vesihauteessa esimerkiksi kaksiosaisen kattilan yläosassa.
Laita alaosaan vettä kiehumaan.
# Sekoita juusto ja makeutusjauheesta puolet. Mausta halutessasi aidolla vaniljalla.
# Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen, samoin sulatettu suklaa.
# Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Lisää loput makeutusjauheet valkuaisvaahtoon. Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen.
Vatkaa lopuksi kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.

Kaada suklaajuustoseos pohjan päälle. Pidä torttua yön yli pakastimessa.
# Ota kakku pakastimesta noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Irrota reunat kuumalla
veitsellä ja nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele suklaaraasteella ja pähkinöillä.
Myös kermavaahtoa voit lisätä koristeeksi tai tarjota erikseen.


Ja kuka siis oli Nina Lincoln? Lisää tietoa hänestä täällä.

1 kommentti:

  1. Tämä on todella hyvä ohje, silloin tällöin tulee tehtyä. Itse en tosin ole suuri suklaan ystävä, mutta perheelle ja ystäville tämä kakku maistuu aina.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!