Nyt kun on herukka-aika parhaimmillaan, niistä voi valmistaa myös kastiketta, joka sopii niin kanan, ankan, possun, savukalan, riistan kuin grillipihvienkin seuraksi. Tämä valmistuu nopeasti ja helposti, ja jos siitä haluaa sileän version, kannattaa myllyttää se blenderissä.
Punaherukkakastike
400 g punaherukoita (tuoreena tai pakastettuna)
200-300 g ruskeaa sokeria
1 luomuappelsiini, muutama siivu kuoren keltaista osaa
1 salottisipuli hienonnettuna
1 dl punaista portviiniä
2-3 rosmariininoksaa
nokare voita
ripaus suolaa
(puoli teelusikkaa sinappijauhetta, ei ole pakollinen ainesosa)
Laita kaikki ainekset paistinpannuun ja keitä niitä noin 20 minuuttia, kunnes seos on kuin löysää hilloa. Poista sen jälkeen rosmariininoksat ja appelsiininkuori seoksesta ja tarjoa. Hyvää myös kylmänä.
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sopii varmaan hyvin myös kaalikääryleille puolukkahillon sijaan.
VastaaPoistaKyllä varmaan, kuten myös maksalle, vaikka en ole kokeillutkaan! Herukat ovat turhan hyljeksittyjä! Viimeksi eilen eräs ystäväni kuulutteli Facebookissa hyvää käyttötapaa punaherukoille, koska oli ollut kaupassa ilman rillejään ja osti rasiallisen niitä puolukoina.
VastaaPoista