keskiviikko 3. joulukuuta 2014

10 käyttötapaa valkoviinietikalle

Joo-o, kaikkeen sitä silmä osuukin netissä. Jaan tämän nyt teidänkin kanssanne. Kommentteihin saa listata vielä vinkkejä, jos näistä jotakin tuntuu puuttuvan.

1. Viinietikka on antifungaalista. Jos siis sienitauti vaivaa esimerkiksi varpaankynnessä, liota varvasta viinietikassa/etikka-vesiliemessä ja sieni on kohta mennyttä.

2. Kipeät lihakset: Lisää kylpyveteen viinietikkaa ja lihakset tykkäävät. En tosin tiedä, millä metodilla tämä toimii, mutta kaiketi sitä on kokeiltava joskus.

3. Hygienia - viinietikkaa voi käyttää kainaloissa deodorantin asemesta, tai sillä voi huuhtoa hiuksensa muotoilutuotteitten jäämistä. Hiusten ja päänahan pesu viinietikalla auttaa myös hilseeseen. Laimennettuna viinietikka sopii myös kasvovedeksi ja saattaa auttaa akneen.

4. Viinietikka on puhdistusaine, joka putsaa kalkkeumat kahvinkeittimistä, kylpyhuoneista ja mineraalikertymät höyrysilitysraudoista. Se myös puhdistaa ruosteen hyvin. Sillä saa myös pois saippuapinttymät pesukoneista ja niiden poistoputkista.

5. Viinietikalla saa esim. kahvintahrat hyvin pois. Sillä voi myös huuhdella lasiesineet kirkkaiksi.

6. Viinietikkapesulla saa hajut pois roskaämpäreistä yms. Jos kodista pitää poistaa hajuja, on hyvä keino keittää kattilassa viinietikkaa ja vettä.

7. Viinietikkaa tarvitaan keitinveteen, jos aiot tehdä uppomunia. Tällöin etikkavettä ensin sekoitetaan tekemällä siihen pyörre, ja kananmuna lisätään varovasti siihen. Etikka hyydyttää munan nopeasti.

8. Ansa banaanikärpäsille: Laita kulhoon viinietikkaa ja murskattua hedelmää (puolimädät omenankuoret kelpaavat hyvin). Peitä kulho tuorekelmulla tiukasti ja pistele siihen hammastikulla reikiä. Kerää kummasti öttiäisyleisöä, joka ei osaa pois kulhosta.

9. Valkaisuun: Esimerkiksi kylppärin kaakelien saumausten valkaisu sujuu hyvin kun laitat saumoihin viinietikkaa, annat liota ja hankaat saumat puhtaanvalkoisiksi.

10. Raapiutunut CD tai DVD saattaa kummasti alkaa soida paremmin, kun pyyhit pinnan viinietikkaveteen kastetulla pehmeällä rievulla ja kuivaat sen.




1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!