keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Kaikki, mitä et koskaan tiennyt huulista

Mitä oikeastaan huulista tiedät? Kuiva iho, tarvitaan erityisesti huulille suunniteltua voidetta  - vai tosiaankin onko se vain markkinointi-ihmisten luoma harha (oikeasti, voin kertoa tästä myöhemmässä postauksessa, koska se ON!!)



Ensinnäkin huulesi on tehty lihaksesta ja kehosi ohuimmasta ihosta. Siksi ne ovat hyvin kosketusherkät, mutta myös erittäin alttiit esimerkiksi auringonvalon haitallisille säteille. Huulikiilto (yllättävää kyllä) monasti moninkertaistaa läpi pääsevien UV-säteiden haitallisuuden, joten käytä aurinkosuojan sisältämäähuulirasvaa ja jos huulirajaan alkaa ilmestyä kesakkojen tapaisia pigmenttimuutoksia, käy tarkistuttamassa ne ihotautilääkärillä.

Huulet eivät ikinä hikoile, joten niihin ei myöskään voi tulla finnejä (ladiladilaa...minulle niitä joskus tulee juuri siihen ihorajaan!!). No ei tietenkään! Mutta ne juuri siksi kuivuvat millä tahansa ilmalla tai milloin tahansa. Juuri tämän takia huulien iho on erittäin herkästi ärtyvää, myös sylki voi sitä ärsyttää. Huulilla kun ei ole ihon luonnollisten rasvojen tuottamaa suojaa.

Rintojen nänninnipukoiden lisäksi huulissa on eniten hermopäätteitä kehossa (no siksi tietenkin suutelu tuottaa mielihyvää....nam). Samoja hermopäätteitä on myös erogeenisillä alueilla, voit lukea lisää asiasta täältä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!