torstai 25. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua!



Täällä on joulunvietto vasta aluillaan, viimeiset lahjat paketoitu, laputettu ja laitettu kuusen alle. Lahjoihin pitää tarkasti merkitä jouluntoivotukset, saaja, ja antajan nimi, sillä täällä Lontoossa ei pukki käy niitä tuomassa, kuten Suomessa. Kalkkuna on uunissa, kastike puoliksi tekemättä.

Täällä on kyllä kostein joulu ikinä! Jätin aamukahvilla pöytään rapean piparin, ja puolen tunnin päästä se oli todella "vanukas", ilmankosteus on niin suuri. Vitamiiniporetablettipakkaus oli jäänyt auki ja nyt tabletit ovat niin turvonneita, etteivät tule tuubista ulos. Silti täällä ei kukaan puhu talojen homeongelmista, kuten Suomessa. Vaikka   - niin, edellinen talo oli Viktorianaikainen, ja lattialautojen alla oli pelkkää ilmaa ja maa (otimme kokolattiamatot pois). Tämä viritys ja yksinkertaiset, vetävät ikkunat toimittivat hyvin ilmastoinnin virkaa. Kylppärissä ja keittiössä ei ollut mitään lämmitystä ja kylppärissä ei tietty edes vesieristystä tai pistorasioita (no ei tietenkään, ilman vesieristystä se on täysin mahdoton yhtälö). Talvella tuntui aina, että vessanpöntölle suorastaan jäätyy.

Kokolattiamatto ja vuoratut verhot ovat siis lämpöeristeitä, vaikka voisihan asian helpommallakin hoitaa. Uudemmissa asunnoissa on sentään tuplaikkunat, mikä on edistystä jo sekin!

Liikenne täällä blogissakin on hiljennyt, joten siellä lukijat ovat ilmeisestikin joulupuuhissaan, joten toivottelen teille kaikille

Rauhaisaa ja leppoisaa joulua!

Naapuritalossa ilakoidaan merenguen tahdissa. Saavat suomalaisia joulutorttuja....ihan kuten viime vuonna. Tykkäsivät.


6 kommenttia:

  1. Niin ja kiitos myös kaikille lukijoilleni, ilman teitähän ei tätä blogiakaan ole!

    VastaaPoista
  2. Onko teillä siis oma kämppä Lontoossa vai olenko ymmärtänyt väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, asun hotellissa vain jos työmatka on Lontoon ulkopuolelle ja asiakas maksaa, olen johdon konsultti.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!