perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 5. päivä



Pussin nyöriin kiinnittävässä pyykkipojassa oli lupaavasti rahapussin kuva, mutta sieltä tietystikin paljastui kosmetiikkaa, eli....



...Hugo Bossin Nuit pour Femme - tuoksunäyte. OOOH, olipas ihana tuoksu! Tämä tuoksu on lanseerattu 2012, ja sen inspiroijana toimii "elegantti nainen pikkumustassa" (Fragrantican mukaan, linkki ylempänä). Tuoksussa on valkoisia kukkia, persikkaa, jasmiinia ja orvokkeja. Pohjatuoksussa on santelipuuta ja sammalta. Tykkään!

Tiesittekö muuten, että Hugo Boss oli saksalainen räätäli ja vaatetehtailija, joka aikoinaan suunnitteli Hitlerin Saksan SS-miesten mustat puvut? Hän oli kansallissosialistisen puolueen jäsen ja ennen toista maailmansotaa ja sen aikana, hänen tehtaansa valmisti mm. noiden univormujen lisäksi SA:n ruskeita kauluspaitoja ja Hitlerjugendin partioasuja.  

Hugo Boss käytti sodan aikana pakkotyövoimaa mm. Ranskasta ja Puolasta ja sodan jälkeen hänet tuomittiin Kolmannen Valtakunnan kannattamisesta suuriin sakkoihin ja menettämään äänioikeutensa. Boss kuoli vuonna 1948 ja yrityksen omistaa nykyään pääasiassa italialainen Valentino Fashion Group.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!