keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Erikoisia kauneudenhoitoaineita

UK:n Good Housekeepingissä oli mielenkiintoinen juttu hiukan erikoisemmista kauneudenhoitoaineista. Miten on, oletteko näitä kokeilleet jo?


Viimeisin humputus detox-rintamalla on aktiivihiili. Siis se sama, joka imee jalkahikeä pohjallisissa. Aktiivihiili on ihan tavallista hiiltä, joka on poltettu kaasussa, ja se imee ruoansulatuselimistöstä tehokkaasti toksiineja (ja ilmeisimmin kaikkea muutakin, sillä samaa hiiltä käytetään myrkytystiloissa ensiapuna). Kiinnostaisiko kokeilla?

Kikherneistä tehdyllä gram-jauholla sanotaan olevan ihoa ja hiuksia kaunistava vaikutus. Kun sekoitat sitä esim. jogurttiin tai sitruunamehuun, sillä saa poistettua tekorusketuksen, se vähentää ihon rasvaisuutta, estää finnien syntymisen ja sitä voi käyttää hiusnaamiona. Tämä ei kuulosta kovin pahalta ajatukselta ;)

Lampaan istukasta tehdyt kasvohoitoaineet ovat nyt viimeisin Hollywood-villitys. Esim. Victoria Beckham kuuluu niiitä suosivan. Istukasta tehtyjen kasvohoitojen sanotaan boostaavan ihon elastisuutta ja kollageenisynteesiä. Mene ja tiedä onko sitten näin...

Virtsa. Siis ihan tavallinen ihmisen pissa. Amerikkalainen ruokavalio- ja terveydenhoitokonsultti Martha Christy puoltaa virtsan käyttämistä iholla, sillä hänen mukaansa siinä on entsyymiä, joka auttaa akneen, ihottumiin, psoriasikseen ja sieni-infektioihin. Hän suosittelee virtsaa myös juotavaksi ja kylpyihin. Olen muuten lukenut asiasta jo joiltain suomalaisiltakin keskustelupalstoilta, joissa aknen paranemista tällä tavalla on suitsutettu. Minulta kyllä jäisi kokeilematta, vaikka väitetäänkin, että haju häviää iholta nopeasti.

Sian kollageeni taas on tällä hetkellä hype Koreassa. Kollageeni saadaan sian nahasta ja sen sanotaan ulkoisesti käytettynä lisäävän ihon kosteutta ja elastisuutta. Hmmm...

Ihmisen istukan ainesosien on jo pitkään uskottu uudistavan ihoa. USA:ssa esimerkiksi on kosmetiikkavalmistajia, jotka käyttävät istukasta eristettyjä aineita tuotteissaan. Ainakin EMK Placental on tuottanut kokonaisen sarjan istukkaperäisiä ihonhoitotuotteita. Istukkatuotteiden suosijoina huhutaan olevan ainakin Jennifer Lopez, Eva Longoria ja Madonna. Sittemmin EMK on korvannut istukkauutteensa tuotteissa kasviperäisllä aineilla.

Mehiläisen myrkky on myös noussut julkkisten suosioon maailmalla. Myrkyssä on paljon mineraaleja, peptidejä ja aminohappoja, jotka uudistavat ihoa ja boostaavat kollageenisynteesiä, suojaavat auringon aiheuttamilta vaurioilta ja nopeuttavat vaurioituneiden ihosolujen paranemista. Koreassa on tehty tutkimuksiakin tästä ihmeaineesta.

Sperma sisältää paljon proteiineja, sinkkiä, fruktoosia, magnesiumia, kalsiumia ja natriumia ja kuulemma sillä saa ihanan pehmeän ihon ja se auttaa myös akneen. Joissakin New Yorkin kauneussalongeissa sen ihoon imeyttämisen tehosteeksi käytetään infrapunaa tai ultraäänilaitetta. Lehti ei kerro, onko itse tuote "sitä itseään", vai jotenkin käsiteltyä :D

IIlimadot auttavat detox-hommassa. Mm. Demi Moore käyttää. Hyhhyh, en kyllä itse suotuisi kokeilemaan....

Lontoossa on eräs kauneussalonki, jossa lehtien mukaan käytetään Aberdeen Angus -härkien siemennestettä hiusten hoitoon. Tätä "Aberdeen Organic Angus Bull Semen Treatmentia" kutsutaankin "hiusten Viagraksi". Lisänä siemennesteessä on Katerajuurta. Taitaisi jäädä tämäkin minulta kokeilematta...

Kiinnostaisiko kokeilla jotakin näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!