maanantai 10. huhtikuuta 2017

Käsistäennustamista :)

Nyt ei seuraa mitään hömppäjuttua, vaan täyttä asiaa! Kädestä voi lukea kaikenlaista, tässä hiukan esimakua.


Sormien pituudesta voi päätellä esimerkiksi seuraavaa: Jos etusormi on naisilla lyhyempi kuin nimetön, hänellä on kaksinkertainen riski sairastua nivelreumaan. Pidempi etusormi on taas merkki nousseesta rintasyöpäriskistä naisilla, mutta miehillä taas sama juttu on merkki alhaisemmasta eturauhassyöpäriskistä.

Punaiset kämmenet voivat vaan olla kuumuudesta ärtyneet tai liiasta pesusta (myös raskauden aikana kämmenet saattavat punoittaa). jos punaisuus ja punaiset täplät ovat jatkuvia, se saattaa olla merkki maksan ongelmista poistaa toksiineja elimistöstä (tällöin periferaaliset verisuonet jaloissa ja kämmenissä laajenevat), eli alkoholittomasta rasvamaksasta tai maksakirroosista. Maksakirroosin ja rasvamaksan saa epäterveellisellä syömiselläkin, eikä todellakaan aina ole kyse alkoholista.

Sormet turpoavat usein kuumalla ilmalla, tai raskauden aikana. Myös liika suolan saanti vaikuttaa asiaan. Jos kuitenkin sormet ovat turvoksissa jatkuvasti, se saattaa olla merkki kilpirauhasen vajaatoiminnasta, jolloin nestettä kertyy elimistöön.

Jos sormien päät viimeisen sorminivelen jälkeen ovat jatkuvasti paksut ja pyöreät, tai sormet sisäänpäin kääntyneet, saattaa olla kysymys sydän- tai keuhko-ongelmista. Jos näissä elimissä on ongelmia, se näkyy sormien muodossa. Jos sinulla on myös yskää ja hengenahdistusta, käänny lääkärin puoleen.

Jos painat kynttä sormellasi, se normaalisti muuttuu hetkeksi valkoiseksi, mutta palautuu sitten. Ellei näin käy, se voi viitata anemiaan. Tällöin saattavat myös kynsinauhat olla valkoiset.

Valkosormisuutta, eli sormien muuttumista sinertäviksi tai vain kalpeiksi, kutsutaan Reynaudin syndroomaksi. Se saattaa aiheuttaa ikäviä kramppeja ja sen seurauksena jopa kudosvaurioita. Oireyhtymä on yleistä esimerkiksi metsureilla (luultavasti moottorisahan käytöstä ja kylmästä ilmasta ulkotöissä), mutta normaalisti se on yleisempää naisilla. Suojaa siis kätesi käsineillä kylmällä ilmalla ja vältä stressiä. Oireisiin saattaa kuulua myös sormenpäiden tunnottomuus. oireiden ilmettyä kannattaa lopettaa tupakointi ja kahvinjuonti ja mennä lääkäriin, jos oireista alkaa olla haittaa.

Punaiset viirut kynsien alla kynsien kasvusuunnassa saattavat kertoa infektiosta veressä tai sydämessä. Nämä viirut ovat pieniä verenpurkaumia, jotka saattavat kertoa sisempien sydänläppien bakteeritulehduksesta.Jos viiruja on paljon, eikä niille löydy muuta selitystä, suositellaan mittaamaan kuume, ja jos lämpöä on, käänny lääkärin puoleen.

Lähde: Fox11 Reno.

2 kommenttia:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!