keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Puuteria silmänalusille?

No tätähän eivät tietenkään meikkitaiteilijat suosittele, ainakaan, jos on hiukankin kuivansorttiset silmänaluset  - taikka sitten ryppyjä, sillä niitähän se vain korostaisi. Mutta onpa sellainenkin puuteri olemassa, joka on erittäin hienojakoisena tarkoitettu juuri silmänalusille.


Tässä vaiheessa tietty ihmetyttää, että miksi niitä silmänalusia ylipäätään pitäisi puuteroida. Minäkään en oikein tuohon osaa vastata, muuta kuin että jospa se tummien silmänalusten peiteväri on sellaista rasvaisemman puoleista sorttia, tai jos haluaa käyttää vain tätä puuteria hiukan häivyttämään ihon sävyn epätasaisuutta ja juonteita. Sillä tällä on kevyesti sellainen vaikutus yksinäänkin.


Merkiltään tämä pikkuinen HD-puuteri on e.l.f. Merkki joka ei maksakaan paljoa. Mahtoiko tämäkään olla kuin muutaman euron/taalan (iHerb.com).Minulla on ollut aiemmin käytössä saman merkin HD-irtopuuteri, joka päihittää mennen tullen jopa paljon kalliimmat kilpailijansa, eikä tämä silmänalustuote jää ollenkaan sitä huonommaksi.

Suosittelen lämpimästi molempia, mutta silti luulen, että sillä "tavallisella" irtopuuterilla pärjää oikein hyvin pelkästäänkin.

5 kommenttia:

 1. Mitä luulet, mahtaako tämä olla ihan samaa tavaraa kuin se koko kasvojen HD-irtopuuteri? (Muistelen jonkun joskus niin väittäneen, mutta en ole tarkistanut INCI-listaa - sellainen varmaan löytyisi jostain.)

  VastaaPoista
 2. Tässä INCI-listat, ensin HD-irtopuuteri, sitten tämä silmänaluspuuteri. Mitä tulee irtopuuterin INCIin, sitä saa myös kahtena eri sävynä, joten siitä syystä nuo pigmentitkin on lueteltu tyyliin "saattaa sisältää".
  Shimmer Ingredients: Aluminum Starch Octenylsuccinate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Silica, Talc, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Dimethicone MAY CONTAIN: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 7 Lake (CI 15850), Ultramarines (CI 77007), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090), Red 6 Lake (CI 15850)
  Corrective Yellow Ingredients: Aluminum Starch Octenylsuccinate, Silica, Talc, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Dimethicone MAY CONTAIN: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 7 Lake (CI 15850), Ultramarines (CI 77007), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090), Red 6 Lake (CI 15850)
  Sheer Ingredients:Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Silica, Sodium Dehydroacetate


  Ingredients: Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Mica, Talc, Synthetic Fluorphlogopite, Polymethyl Methacrylate, Dimethicone, Zinc Stearate, Silica, Sodium Dehydroacetate, Ascorbyl Palmitate (Vc), Phytonadione (Vk)
  May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Red 40 Lake (CI 16035)

  VastaaPoista
 3. Tutkin Yliopiston Apteekin omistaman Ego-liikeketjun tuoteluetteloa heidän verkkokaupassaan, koska tuo silmänaluspuuteri kuulostaa hyvältä, mutta siellä ei tärpännyt. Toisaalta ilmeisesti nuo HD-puuterit ovat niitä, mitä mainitsit:

  https://www.yliopistonapteekki.fi/catalogsearch/result/index/?hb=1&p=1&q=elf

  Suomessa Ego taitaa olla ainoa Elfiä myyvä taho, ainakaan muualla en ole merkkiin törmännyt.

  Itse käytän puuteria myös silmänalusille, jos niillä on meikkivoidetta tai peiteainetta, koska muuten voidemaiset tuotteet alkavat kiiltää aika nopeasti. Tuollainen mainitsemasi HD-puuteri voisikin olla kiva kokeilla, koska normaali puuteri on usein hiukan turhan näkyvää silmänalusilla käytettynä.

  VastaaPoista
 4. Olin täältä Baselista käsin virtuaali-illallisella, joten vastailen huomenna!

  VastaaPoista
 5. Noniin, virtuaali-illallinen oli ihan hauska. Porukkaa oli miehen luona Turussa ja osallistuin Skypen välityksellä :)

  e.l.f:iä myy myös Pretty Suomessa:

  https://www.pretty.fi/elf?p=2

  Tietty sitä voi myös tilata iherb.com'ista.

  Mielenkiintoista kyllä, merkki on halpismerkiksi huomattavan vähätoksiininen, täältä löytyy englanniksi mielenkiintoinen juttu aiheesta: https://somethingtoconsiderblog.com/2013/07/09/toxic-makeup-best-and-worst-e-l-f-review/

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!