keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Pääsiäismaanantain brunssi

Pääsiäinen, ja liki viikko Suomessa hurahti ohi hiukan turhankin nopeasti. Tapasin ystäviäni ja mukaan mahtui paljon muutakin ohjelmaa, joista vähäisimpiä ei suinkaan ollut romanialaisen ystävämme järjestämä brunssi maanantaina. Hän oli myös keksinyt pyytää seurakuntansa papilta kaksi yksinäistä, ja hieman "vähäosaisempaa" ihmistä viettämään pääsiäismaanantaita meidän kanssamme. Ihan kiva idea, ja mukavia ihmisiä!


Koska osa porukasta oli vegetaareja, heille oli laitettu tarjoilut sen mukaan. Esimerkiksi pääruokana oli lampaan sijaan tofua, ja pöydällä olleessa munakorissa oli heitä varten vegaanisia "munia", jotka oikeasti olivat luumutomaatteja, jotka oli kaiverrettu siemenistä tyhjiksi ja täytetty currylla maustetulla kasvisrasvalevitteellä tai "juustolla". Minuun menivät ihan täydestä! Hyvä idea! Ruokaohjeet JJ de Nier Food Experience.

Ruokailun jälkeen meillä oli myös pieni pianokonsertti, mikä oli todella mukava lisä vierailuun.

Ruokailun yhteydessä käytiin myös pieni romanialainen pääsiäisleikki, joka sujui seuraavasti: Jokainen otti korista yhden (keitetyn) munan, ja sitten napautettiin vieruskaverin kanssa munan suipot päät yhteen. Sitten napauttelua jatkettiin myös munan tylpemmällä päällä, ja ne, joilla munan molemmat päät ovat murskana, putosivat pelistä. Minä olin sitten leikin lopuksi ainoa, jolla oli kädessäni kokonaan ehjä muna, joten olin ansainnut ison kultamunan ja tittelin "Your Eggcellence"!

Kultamunan sisällä olleet suklaat tarjosin seurueelle shampanjan kera syötäviksi jälkkärin jälkeen, mutta isommat kuoret jäivät miehen tuhottaviksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!