perjantai 10. helmikuuta 2023

Erborian Yuza Double Lotion

Tässäpä kuulkaas kuivaihoiselle luottotuote! Oli hiukan hakuammuntaa ostaa se, mutta enpä todellakaan ole katunut.

Muistan kun Baselissa asuessani kiertelin paikallisen "Stockan", eli Manorin kosmetiikkaosastoa ja ihmettelin, että mikä se tämä tällainen brändi oikein on. Nyt sekin on selvinnyt: Mainosten mukaan Erborian on korealais-ranskalainen tuotemerkki, jossa yhdistyvät "K-beauty ja ranskalainen luksus". 

Brändin perustivat korealainen tiedenainen Hojung Lee ja ranskalais-unkarilainen markkinointiyrittäjä Katalin Berenyi. Hojung Lee on edelleen tuotekehityksen johdossa ja tuotteet kehitetään Seoulissa sijaitsevassa laboratoriossa hyödyntäen traditionaalisia korealaisia yrttejä.

Merkki perustettiin ja lanseerattiin jo vuonna 2007, joten se ei ole enää mikään tuore tulokas kosmetiikkamarkkinoilla. EDIT: Lisään vielä mielenkiintoisen yksityiskohdan: brändi on nykyään L'Occitane en Provencen omistuksessa.

Sitten tähän Yuza Double Lotioniin... Kyseessä on siis kaksifaasinen hoitovesi, jossa on nimensä mukaan aasialaista, runsaasti C-vitamiinia yuzu-hedelmää ja ihana sitrustuoksu.


Lisäksi siinä on persikankiviuutetta, ihoa kirkastavaa lakritsiuutetta ja runsaasti kosteuttavaa glyseriiniä ja ihoa rauhoittavaa, kosteuttavaa ja vahvistavaa pantenolia (B5-vitamiini). Risiiniöljypohjainen rasvafaasi toimii ihoa rauhoittavasti ja sopii erityisesti kuivalle ja herkästi ärtyvälle iholleni.

Tämä on aika kostailematon sekoitus, joka pehmentää ihon hyvin, ja - toisin kuin "tavalliset" hoitovedet - pitää kiristelyn tunteen loitolla ihosta varsin pitkään. Se tuntuu meikinkin alla hyvältä, eikä saa ainakaan omalla, herkästi kiiltelevällä ihollani aikaan meikin pakenemista juonteisiin tai jatkuvaa/lisääntynyttä puuteroinnin tarvetta.

Vahva suositus ainakin sinulle, jonka iho on pintakuiva/kuiva/herkästi kiristelevä!

Nopealla vilkaisulla Erboriania myyvät Suomessa mm. Stockmann, Sokos, monet (netti)apteekit), Lyko, Nordicfeel, ja monet muut kaupat/nettikaupat. Hintaopas.fi kertoo hinnan olevan alkaen n. 33 EUR / 190 ml. Ainakin täällä Saksassa on saatavilla eri pullokokoja.

Ihan vielä lisään, että tämä on ihan älyttömän riittoisaa. Se toimii kuin voide, mutta hyvin pienellä määrällä pärjää, eikä ainakaan omalla kohdallani ole ilmennyt tarvetta kerrosteluun, mitä joudun tekemään yleensä hoitovesillä, joissa ei ole öljyfaasia.

Tuoksu on kyllä ihana, sellainen sitruunainen juustokakun tuoksu! Se on aika vieno ja häipyy, kuten sitrustuoksut yleensä, iholta aika pian.

Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!