torstai 16. helmikuuta 2023

Probiootteja iholle

Olen hiukan himmaillut tätä postausta, koska en oikein osannut muodostaa mielipidettäni näistä tuotteista, mutta tässä nyt arviota pitkän mietinnän ja tyhjentyneiden purkkien jälkeen.

Kyse on Korresin Greek Yoghurt-tuotelinjan Sleeping Facial -yönaamiosta ja Protecting Face Serum -probioottiseerumista.

Terve ihon bakteerikasvusto on oleellinen asia ihon kunnon kannalta. Liika puhdistaminen esimerkiksi on tässä mielessä haitallista.

Iholle voi lisätä näitä mikrobeja ruokkivia prebiootteja ja probiootteja sinällään myös kosmettiikkatuotteiden välityksellä. Ne eivät tosin yleisesti ottaen jää loputtomsti "asustelemaan" iholle, koska ihoa pestään ja ne huuhtoutuvat pois. Iholla on taipumus pyrkiä homeostaasiin, joten näitä kosmetiikkatuotteita pitäisi vaikutuksen saamiseksi käyttää jatkuvasti.

Noniin, nämä purkit sainkin sitten loppuun, enkä huomannut mitään erityistä muutosta ihollani. Tosin alunalkaenkaan en ilmeisesti mitään suurempaa epätasapainotilaa ollut olemassa.


Mutta asiaan. En pitänyt tuosta seerumista, koska se ei tuntunut yhtään tekevän mitään. Ihan kuin olisi sekoittanut pienen määrän kreikkalaista jogurttia suureen määrään vettä... Siinä mainostetaan olevan mm. aitoa jogurttia, hyaluronihappoa (kolme eri molekyylikokoa), Water Patch™-ainesosayhdistelmä (jolle taas vaihteeksi ei löytynyt mitään järkevää selitystä), askorbiinihappoa (C-vitamiini), prebiootteja (oligosakkarideja), glyseriiniä, rauhoittavaa bisabololia ja kasvisuutteita.

Yövoiteen kanssa sujui hiukan paremmin. Se oli suhteellisen paksua koostumukseltaan. Tässä on noita samoja aineksia kuin tuossa seerumissakin, mutta lisänä on mm. öljyjä (jojoba-, chiansiemen- ja soijapapuöljyä) sekä kasvisvahoja. Voide on todella paksua. Kosteutustehot eivät ihan mitään huippuluokkaa, mutta eivät ihan toivottoman huonotkaan.

Ehkä näistä voisi pitää joku, jolla ei ole ongelmia ihon kuivuuden kanssa? Oletko mahdollisesti kokeillut?

2 kommenttia:

  1. En ole kokeillut probiootteja naamaan, ja nyt voi olla etten kokeilekaan. Tai en ainakaan Korresin. Mullakin on aikamoinen kuivuusongelma olemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät nämä Korresin voiteet kyllä kovin kuivaihoisille auta mitään, enemmän suosittelen noita Ziajan ja Erborianin tuotteita, joista molemmista on postaukset tässä kuussa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!