lauantai 18. toukokuuta 2024

DIY Beauty Hacks

Kokosinpa tähän sekalaisista lähteistä joukon kaikenlaisia kauneudenhoitoon liittyviä vinkkejä. Olkaapa hyvät!

Image by Silvia from Pixabay

- Kun höyläät ihokarvojasi, käytä hommaan terän lisäksi hiustenhoitoainetta, joka pehmentää ja liukastaa ihon, eikä tuki suihkun vesikaivoa.

- Käytgä silmänympärysvoidetta myös suun ympärille. Tällä estät pystyryppyjen muodostumisen ja pehmennät myös huulia. Sen päälle voi käyttää huulirasvaa tehostamaan vaikutusta.

- Vedenkestävän silmienrajausvärin virkaa voi ajaa vedenkestävä ripsiväri. Dippaa ripsiväriharjaan ohut sivellin ja levitä väri rajauksiksi haluamallasi tavalla.

- Tuuheuta hiuksesi laittamalla niihin ennen nukkumaanmenoa kuivashampoota ja sitomalla ne kierrelenkillä ylös yöksi. Aamulla kun hiukset laskee vapaaksi ja harjaa ne, tulos on todella kuohkea.

- Silmämeikkiin on helppo tehdä luomivakovarjostukset käyttämällä sapluunana teelusikkaa. Ripsentaivuttimienkin yläosan kaarevuus sopii hommaan hyvin.

- Kun harjaa kulmageelin ensin kulmien "hännästä" sisäänpäin (vastakarvaan), ja sitten viimeistelee sisäkulmasta ulospäin normaalisti, kulmat näyttävät tuuheammilta.

- Jos hiukset ovat sähköiset (näinhän käy etenkin kuivalla talvi-ilmalla), hiero niitä kuivausrummuissa käytettävillä liinoilla (dryer sheets, kai näitä saa Suomestakin?). Jos käytät hajustettua liinaa, hiuksesi tuoksuvat myös hyviltä sen jälkeen ja sähköisyys on tipotiessään.
Markkinoilla on myös tuoksuttomia kuivausrumpuliinoja. Kuvakaappaus: iHerb.com

- Jos kesäkenkäsi hiertävät, laita hiertyvään kohtaan deodoranttia. Se pitää ihon kuivana ja estää hiertymistä. (tänä kikka oli Ruotsin Ellen sivuilla, enkä ole tätä kokeillut)

- Jos haluat hajuveden tuoksun kestävän ihollasi pidempään, laita sen alle ohut pyyhkäisi vaseliinia.

- Huulipunan saa kestämään pidempään rajaamalla ensin huulet. Häivytä/pehmennä sen jälkeen hiukan  rajausta sisäänpäin, puuteroi huulet, ja vasta sen jälkeen levitä huulipuna.

- Saippualla saat luotua laminoidun näköiset kulmakarvat. Katso tutoriaali (ja lue ohjeet) täältä

- Ellei sinulla ole hiusten latvoihin jätettävää hoitoainetta, ja latvat hapsottavat, pienen käsivoidemäärän levitys latvoihin auttaa.

- Jos hiuspinni ei pysy paikallaan kunnolla, laita se talouspaperin päälle ja suihkuta siihen hiuslakkaa. Johan pysyy paikallaan!

- Jos sinulla on kosmetiikkaa, jossa on paljon aktiiviaineita, kuten C-vitamiinia, retinolia tai muita antioksidantteja, ne säilyvät parhaiten tiiviisti suljettuina viileässä ja pimeässä paikassa. Huomasin muuten, että täällä Saksassa jopa myydään minijääkaappeja siihen tarkoitukseen.
Kauflandin myymässä minijääkaapissa on ovessa peili. Hinta 49 euroa.

- Lakataksesi kynnet siistiksi, sivele ennen lakkausta vaseliinia kynsinauhoille. Näin kynnen yli mennyt lakka on helpompi siivota pois.

- Jos kynsien lakkaus kuluu kunsien kärjistä helposti pois, laita kärkiin kulumien päälle hiukan lakan väriin sointuvaa glitterilakkaa. Kuten bannerista huomaatte, käytän itse usein tätä kikkaa.

- Jos kasvosi kiiltelevät helposti, iholle ei aina tarvitse kasata puuteria tainnuttamaan kiiltoa. Kaupoista tosin saa kaikenlaisia "blotting paper" -versioita, mutta leikkelemällä kahvinsuodatunpusseja käsilaukkuun sopiviksi paloiksi ja käyttämällä niitä kasvojen taputteluun ylimääräisen kiillon ja rasvan poistamiseksi toimii myös hyvin.

- Estä hiusten katkeilu ja rispaantuminen käyttämällä silkkisiä tyynynliinoja.

2 kommenttia:

  1. Suodatinpussit onkin uusi vinkki kiillon poistoon, käytän aina wc-paperia tai rizloja, niitä on aina paketti käsilaukussa mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolle on ihan järkevä perustelukin. Suodatinkahvissa on vähemmän rasvaa, koska ne rasvat jämähtävät siihen pussiin: https://www.kahvijaterveys.fi/sydanterveys-2/kahvi-ja-kolesteroli.html

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!