tiistai 7. elokuuta 2012

Äijämeininkiä ja juuripersiljaa

Tänään on se päivä, kun jokakesäinen porraskäytävän edustan kaivaminen taas saatiin käyntiin. Viime kesänä kaiveltiin valokaapelia maahan, tästä tämänkesäisestä en ole edes viitsinyt kysyä.

Huhhahhei, ja taas on päivä kuoputettu maata oikein urakalla!
Eikä kuoppaa ja kaivinkonetta ilman vähintään yhtä kuopan reunalla sinne tuijottelevaa äijää...

Olen pari päivää syönyt persiljanjuuria eri tavalla valmistettuina. Nämä juuret ovat aika kiva tuttavuus. Maku on miellyttävän aromaattinen ja pehmeä, ainakin tällä tavalla laitettuna:

Persiljanjuuria uunissa

500 g pussi juuripersiljaa
75 g voita
1-2 dlkermaa
1-2 valkosipulinkynttä
2-3 tl kuivattua rakuunaa
valkopippuria
merisuolaa

Laita uuni lämpiämään 200C. Kuori ja viipaloi juuret viistosti ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista molempia voissa niin, että saavat vähän väriä, mausta ja kaada uunivuokaan.

Kaada päälle niin paljon kermaa kun sielusi sietää ja anna hautua al dente -asteelle.

Tarjoa lämpimänä joko kylmien graavilohiviipaleiden (tai kylmäsavustetun lohen) kanssa. Lisää lautaselle sitruunanlohko.

Rakuunan sijasta voi käyttää myös tilliä, ja persiljakin tai timjamikin sopii hyvin.

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!