torstai 23. elokuuta 2012

Kukkakaalta Aurora

Tämä ei mennyt ihan nappiinsa, mutta laitetaanpa nyt kuitenkin ohje tänne, sillä kotimaiset vihannekset ovat parhaimmillaan.

Kukkakaalta Aurora

n. 1 kg painoinen kukkakaali
300 g voimakasta juustoa (Kreivi oli ihan hyvää)
2 dl kermaa
2 rkl tomaattiketsuppia tai tomaattipyrettä
suolaa
chipotlejauhetta/cayennepippuria (voi käyttää molempia)

Poista lehdet kaalin ympäriltä ja lyhennä kanta pois. Kaiverra sen jälkeen kanta kaalin sisältä ontoksi niin, että kukinnot kuitenkin jäävät kiinni ja kukkiksen muoto säilyy entisellään.

Tähän saakka kaikki menikin mallikkaasti...tyveä hiukan vielä enemmän pois..
Laita paistinpannuun vettä pohjalle, kaali siihen oikeinpäin (tyvi siis alas), peitä tiukasti foliolla ja kypsennä levyllä kunnes kaali on al dente. Varo ettei kiehu kuiviin...

Laita uuni lämpiämään 200 C.

Liu'uta kaali paistinlastojen avulla pyöreään uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa. Tässä vaiheessa todettakoon, että itse unohdin koko keksinnön hellalle ja se kypsyi hiukan yli ja hajosi. Mutta ei se mitään...

Kaada vesi pois paistinpannulta (mikäli sitä on vielä jäljellä) ja raasta pannulle juusto miltei kokonaan (jätä n. 50 g köntti). Kaada raasteen sekaan kerma ja anna juuston sulaa miedolla lämmöllä. Lisää ketsuppi ja sekoita.

Kaada seos hitaasti kaalen päälle niin, että seosta menee kukintojen rakoihinkin. Raasta päälle loput juustosta ja ripottele päälle makusi mukaan chipotlea ja/tai cayennepippuria. Gratinoi uunin keskitasossa kunnes kaali alkaa olla kauniin kullanruskea pinnaltaan.

Tarjoa lisukkeena tai sellaisenaan. Tämä pahus hajosi kun höyrytin liian kauan...maku ei kuitenkaan kärsinyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!