keskiviikko 15. elokuuta 2012

Pork belly

Tänään on kyllä todella uupunut olo; kävin hierojalla. Todella hyvä hieroja, nuori nainen, ja minä olen joka kerta sieltä palattuani kuin puoli päivää nyrkkeilykehässä taistellut.

Tästä johtuen olikin sitten helppo illallinen luvassa, eli pork bellyä (siis porsaankylkeä) uunissa.

Marinadi on Jamie Oliverin jostain kirjasta tai ohjelmasta ja kuuluu tällä tavalla:

2 tl korianterinsiemeniä 
2 tl kuivattua oreganoa 
1/2 tl fenkolinsiemeniä 
1 pieni kuivattu chilipalko 
1 tl suolaa 
1 tl rouhittua mustapippuria myllystä 
1 valkosipulinkynsi 
1 rkl oliiviöljyä


Tämän saa laittaa kaksin- tai kolminkertaisena 1-1,5 -kiloiseen lihanpalaan. Paisto miedossa lämmössä (lue: unohdin sen sinne) muutama tunti.

Hieman oli kyllä vähärasvaisen oloista. 
Tämä palanen marinoitui kunnolla yli yön, ja syötiin sitten coleslaw'n eli kaalisalaatin kera. Liha oli ostettu marketista, joten se oli varmaan jo kertaalleen käynyt pakkasessa. Seuraavan kerran ostan kauppahallista tuoreempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!