sunnuntai 5. elokuuta 2012

Olympialaiset ja niiden liitännäisilmiöt

Kirjoittamisessa on ollut pieni gappi koska ruotoni on alkanut taas kiukutella, ja välillä alaselkä on ollut niinkin kipeä, että olen saanut kulkeä käppyrässä.

Joka tuutista tulee asiaa (tai "asiaa"...) olympialaisista, mikä on aika ärsyttävää. Olen edelleen sitä mieltä, että olympialaisten kaltaiset tapahtumat ovat kuin saippuasarjoja: Suurinpiirtein samat henkilöt pyörivät päärooleissa vuodesta toiseen, ja ihmiset jännittävät telkun ääressä sitä, kuka nyt tällä erää tekee mitäkin, ja onko ehkä joitain uusia naamoja tulossa mukaan kuvioihin. Hyvin harvoin on, mutta show must go on.

Ihan yhtä tylsää kuin saippuaoopperatkin. Tosin jutuissa - liittyen esim. olympialaisiin - on toisaalta nähtävissä lähentymistä saippuasarjoihin siinä, että olympialaisten keskeinen rooli "romanttisenakin" kohteena on nyt tullut enemmän ilmi kuin koskaan. Kulissien takana ilmeisimmin tapahtuu kaikenlaista; ainakin sen kertoo tapahtuman yhteyteen varattu jaettavien kondomien määrä ja urheilijoiden haastattelut tyyliin "onkos sua yritetty vielä kertaakaan iskeä?". Jotenkin juuri tänä vuonna ainakin sellaiselle, joka ei aktiivisesti näitä kisoja seuraa, on luotu kuva, että koko tapahtuma on suuren luokan hupireissu osanottajille. Tätä se varmasti ainakin osin onkin, mutta toisaalta kun arvokisoihin valmistaudutaan käyttämällä aikaa (ja rahaa), on se kuitenkin aivan päivänselvää, että kyse on kuitenkin näytön paikasta, eikä mistään vasemmalla kädellä vedettävästä asiasta (tämä vaikutelma tuli kun kuuntelin radiosta erään urheilijan haastattelua).

Suurta kansanhuviahan se on näitä kisoja telkusta katsoa, mutta pitäisikö siltikin miettiä tarkemmin, mihin verorahoja syydetään?

Edit: Provokatiivista, eikö vaan? Urheiluun tulevat varat tulevat Veikkaukselta, eivätkä suoranaisesti veroistamme, mutta siis Veikkauksen tuotosta ja arpajaisverosta. Näin tarkennuksena. Ehkä niilläkin rahoilla olisi ainakin osin parempiakin kohteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!