Tagatoosista sanotaan, että se:
- on noin 92% sokerin makeudesta
- ei nosta verensokeria tai nostaa sitä hyvin hitaasti (riippuen kai määrästä)
- ruskistuu ja karamellisoituu sokerin tavalla
- toimii prebioottina hyville bakteereille
- luonnollista ainetta, jota löytyy maitotuotteista, hedelmistä ja kasviksista
- sisältää imeytymättömiä hiilihydraatteja, joten tagatoosilla on laksatiivisia ominaisuuksia
Tagatoosi tuntuikin tavalliselta hienolta sokerilta sormiin. Siis siltä hienommalta, mitä oli taloussokerin ohella joskus aikoinaan. Lapsuudenkodissa sitä hienompaa sokeria oli aina kahvipöydässä hienomman palasokerin (Pulmuko se nyt sen nimi oli, sinisessä paketissa) ohella.
Yllättävänkin hyvänmakuinen uusi tuttavuus makeutusaineitten joukossa. |
Tuli yllättävän kuohkeita muffinsseja. Mausteeksi laitoin tällä kertaa jauhettua kardemummaa, mutta tarkemmin kun ajattelin, tämä olisi ehkä tullut vielä parempi, jos olisin lisännyt taikinaan jäisiä mustikoita.
Seuraavalla kerralla sitten!
LISÄYS: Olipas kyllä ihan sikahyviä muffinsseja! Niissä oli jopa sellainen pieni sokerin tahmeus, eikä mitään sivumakua, joten minua olisi voinut fuulata ihan hyvin väittämällä niitä sokerista tehdyiksi muffareiksi. Annostelin tagatoosia melko lailla saman verran kuin olisin laittanut sokeria. Pitääpä tilata ko. ainetta lisää iHerbistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!