tiistai 21. tammikuuta 2014

Perunarieska

Nyt kun (ainakin Brittien) mediassa on ollut paljon juttua ruokahävikistä, tässä yksi hyvä keino hävittää herkullisella tavalla ruokailusta ylijäänyt perunamuusi. Nämä rieskat muuten sitten ovat todella herkullisia, joten sen voi sanoa, ettei muusista takuulla jää jälkeäkään! Tekeminen on niin helppoa, ettei se paljoa helpommaksi enää muutu. Aineksetkin saavat olla hiukan sinnepäin.

Kuva: YLE.

Perunarieskat

2 1/2 dl perunamuusia
1 muna
2 1/2 dl (ohra)jauhoja
suolaa (jos muusissa oli suolaa, niin ole varovainen tämän kanssa)
(jotkut laittavat hiukan leivinjauhetta, mutta minusta rieska leivotaan aina ilman, munakin nostattaa jonkin verran)

Ainekset sekoitetaan ja siitä leivotaan litteitä kakkaroita, jotka paistetaan 250 C n. 10-15 minuuttia. Saavat hiukan ruskistua, kuten kuvassa.

Ja nyt tietysti alkoi tehdä mieli näitä rieskoja, sillä niin hyviä ne ovat etenkin lämpiminä voin kanssa….


2 kommenttia:

  1. Kiitos muistutuksesta! Meillä oli juuri tänään juuresmuussia ja nyt on iltapalaksi paistumassa rieskoja. Minulla on ihan sama ohje, on todella hyvä. Ja ohrajauhoja niiden olla pitää!

    VastaaPoista
  2. Juuri ajattelinkin, että pitää lisätä tähän, ettei sen välttis tarvitse olla perunamuusia, juuresmuusista, oli se mitä hyvänsä juuresta, tulee myös todella hyvää!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!