lauantai 11. tammikuuta 2014

BION

Kuten olen aiemmin kertonut, naamani on vielä tässäkin iässä kuin teinillä, eli näppyjä saattaa pukata ihan herkästikin. Varsinkin jos pidän taukoa Bio-Strath - tablettien syönnissä. Salilla tulee pyyhittyä hikistä naamaa likaisin käsin ja varsinkin suunympärys kukkii aika herkästikin.


Vaikka yritänkin periaatteessa suosia lentomatkustusystävällisiä kiinteitä tai jauhemaisia tuotteita, niin tässä on kuitenkin sellainen nestemäinen, josta en luovu. Pesee muuten todella hyvin meikkisiveltimet myös.

Monet nuorten tuotteet kuivattavat aikuista ihoa liikaa, joten Bionin bakteriostaattinen puhdistusgeeli on sikälikin sopiva aikuiselle iholle, ettei se kuivata.

Tätä luvataan:

Tuotteiden tehokkuus perustuu kasviuutteiden yhdistelmiin sekä runsaaseen antioksidanttien määrään. Kaikki raaka-aineet ovat puhtaita ja ne esiintyvät tuotteessa luonnollisessa sekä muokkaamattomassa muodossaan, aina kun mahdollista.
- 100% luonnollisia raaka-aineita
- EI parabeeneja
- EI keinotekoisia väri/säilöntäaineita
- 90% hallinta kaikista aknetapauksista
INCI-lista näyttää tältä:

Deionized Water (Aqua), Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Sodium Lauroyl (Oat) Amino Acids, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Origanum Vulgare Extract, Curcuma Longa Root Extract, Glycyrrhize Glabra (Liquorice) Root Extract, Salicylic Acid, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, PEG-150 Distearate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol

Salisyylihappo on hyvä lisä, sillä se avaa tukkeutuneita huokosia. Nyt varsinkin, kun olen jättänyt yhden syöpälääkkeen pois (ei pidä huolestua, uutta kokeillaan kohta!), on naama aika kirjava ja lehahtaa herkästi punaiseksi. Ilmeisimmin tuo lääke hillitsi tulehdusta jollakin mekanismilla.

Mielenkiintoista muuten, että tässä putsarissa on oreganon, laventelin ja lakritsinjuuren lisäksi kurkumaa, jota on vasta hiljattain alettu hypettää länsimaissakin. Kurkumahan on erinomainen antioksidantti, se on anti-inflammatorinen ja myös antikarsinogeeninen aine.

Laventeli taas tappaa bakteereita, pehmentää ihoa ja lisää pintaverenkiertoa, ehkäisee tulehduksia ja parantaa arpia. Minä en niinkään ole laventelin tuoksun ystävä, mutta tässä putsarissa on äärettömän vieno ja enemmänkin oreganomainen (mäkimeirami) tuoksu.

Suomessa kasvava oreganon muoto, eli mäkimeirami taas puolestaan tuhoaa bakteereja ja haitallisia sieniä iholla. Se myös hoitaa rohtumia, haavoja ja vaikkapa hyönteisten pistoskohtia.

Lakritsinjuuri taas rauhoittaa ihoa ja ehkäisee sen ärsyyntymistä.

Mietin tässä juuri, että pitäisikö hankkia sarjasta jotakin muutakin kokeiltavaksi….

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia paketista, ehjänä oli postiin asti päässyt :) Kivan näköinen sisältö, kohta päästävä kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että oli ehjä ja että sisältö miellytti!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!