perjantai 24. tammikuuta 2014

Liikuntapäiväkirja - 27 viikkoa takana

Noniin, lähtihän se "kone" käyntiin kun viime viikon viritteli, eli maanantaina satsi aerobista irvistellen, tiistaina punttisaliohjelma läpi ja keskiviikkona aerobista sillä typerällä pyörällä. Torstai jäi väliin, mutta tänään kovilla painoilla koko punttariohjelma läpi ja hiukan kyykkyjä Fit-lehden ohjeitten mukaan.

Huomaa kyllä, että kuukaudessa liki käyttämättömien lihasten kunto hiukan rapistuu, mutta ilahduttava asia on, että se myös palaa nopeasti  - minä tiedän sen nyt kokemuksesta!

Tekee muuten kutaa takareisissä ja takamuksessa…huh.


Tämä liike on muuten aika hyvä toteuttaa kotonakin, ja hiukan pienemmänkin pallon kanssa se sujuu. Jos yhdellä jalalla tehtävä kyykky sattuu polviin, kannattaa kokeilla niin, että toinen jalka on askeleen edempänä kuin toinen (suorassa seistessä), ja tehdä kyykky molemmin jaloin. Alkaa äkkiä tulla kiinteyttä takareisiin kun vaan sinnikkäästi jaksaa lisätä kyykkykertoja.

Tätä voi kokeila kaverin kanssa ensin omat jalat vain pienessä haara-asennossa, sitten leveämmässä. Käy hiukan eri lihaksiin! Ellei kaveria ole, seinä tai ovenpieli toimittaa hyvin tuen virkaa. Palloa voi käyttää tässäkin apuna, tosin ilmankin sujuu hyvin.

Reisissä ja pakaroissa on suuria lihaksia, joiden käyttö takaa sen, että rasvaa palaa, jos niin haluaa.


Tässä vielä yksi kyykkäystyyli. Kannattaa muuten muistaa lämmittää lihakset vaikka hyppelyllä ennen kyykistelyä, ja sitten venytellä lihakset hyvin sen jälkeen, sillä kipeät perskannikan lihakset eivät tunnu kovinkaan kivalta ;) Ainakaan istuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!