lauantai 25. tammikuuta 2014

Käsintehtyä brittimakkaraa

Olen Lontoossa oppinut syömään karkealla lihalla täytettyjä makkaroita, ja nykyisin suomalaiset makkarat tuntuvat suorastaan ällöttäviltä jauhovanukkailta vailla mitään lihan makua. Niinpä olen jo kuukausia ostanut makkarani eteläafrikkalaiselta kaverilta (Craig Beckley), joka asuu Suomessa pk-seudulla, ja toimittaa makkaroita kuukausittain ja joskus Turussa asuvan, Helsingissä töissä olevan kaverinsa mukana Turkuun, jos joltakin varastot sattuvat loppumaan. Pk-seudulla hän tietty kauppaa myös näitä makkaroita.

Ettäs olikin hyvä makkarakimara!
Nyt tilasin possu-omenamakkaraa, eteläafrikkalaista boereworsia ja italialaista "makeaa makkaraa" (joka on siis maustettu valkosipulilla, fenkolilla ja oreganolla, mutta ei ole makeaa sokerimaisella tavalla), kilon kutakin. Nämä ovat siis tuoremakkaroita, jotka pitää kypsentää. Hänellä on eteläafrikkalaista kuivattua lihaa (biltong) ja makkaroita myös listallaan. Facebookissa on nyt menossa äänestys siitä, mitä sorttia hän seuraavaksi ottaisi valmistuslistalleen (äänestys päättyy kuun lopussa).

Jos jotakuta lukijaa kiinnostaa tilata häneltä makkaroita, hänellä on makkaroiden myymiseksi oma FB-sivusto, johon voi vapaasti liittyä ja jonka kautta voi makkaraa tilata. HUOM: Älä säikähdä, vaikka ryhmä on suljettu, pyydä rohkeasti mukaan, koska Craigille makkaroiden myynti on kuitenkin bisnestä! Vaikka nyt et sattuisi asumaan pääkaupungin, etkä Turun seudulla, voit järjestää niin suuren kimppatilauksen, että hän toimittaisi muuallekin. Facebook-sivu löytyy täältä.

Makkarat saa gluteenittomina, ja muitakin modifikaatioita hän on yleensä valmis tekemään. Suosittelen hänen makkaroitaan todella lämpimästi ja nyt olen todella ihastunut tuohon italialaiseen.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Ne ovat kyllä hyviä! Varsinkin olen nyt ihastunut tuohon "sweet Italian" -makkaraan! Muokkasin hiukan ylläolevaa tekstiä, sillä siitä ei suopraan käynyt ilmi, että hänellä on makkaroita tiettynä päivänä kaupan jossain ilmoitetussa paikassa.

  Turussa kauppapäivä on yleensä kuukauden joku lauantai klo 12. Paikka Hämähäkkitontti teatterin vieressä. Ei ollut vaikea löytää elenkään kauppiasta, sillä siellä parveili jo aikamoinen joukko odottelemassa makkaroitaan!

  VastaaPoista
 3. Turkulaiset ja sen ympäristön asukit:

  "i will be in Turku this coming Tuesday the 4th February, what Sausages would you like and how many kg's."

  Tilatkaa ihmeessä! Herra toimittaa makkaroita (sillä reissulla) ravintola Fonttiin, joten siinä on jo suositus!

  VastaaPoista
 4. Kiitos suosituksista! Päädyin tilaamaan pari sorttia, kävin hakemassa ja ihan varmasti tilaan uudelleen! Pitää varmaan maista kaikki makkaralajit löytääkseen henk.koht. suosikkinsa :-)

  VastaaPoista
 5. Minä olen erityisen mielistynyt noihin omppupossunmakkaroihin!

  Craigin FB-sivulle kannattaa liittyä niin saa tuot´reen menyyn heti tietoonsa:

  https://www.facebook.com/groups/684804184868220/

  VastaaPoista
 6. Tai tietty kaikki ne hänen tuotteensa ovat niin hyviä….

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!