torstai 16. tammikuuta 2014

Huono näkö ja meikkaaminen

Niin, onhan niitä suurentavia peilejä olemassa, mutta silti ensimmäiset lukulasit saatuani havahduin siihen kammottavaan tosiasiaan, ettei tästä näkö enää ainakaan todennäköisesti parmmaksi tule. Samalla mieleen putkahti muisto eräästä entisestä "naapurin tädistä", joka oli hieno rouva ja kulki aina niin huoliteltuna turkispuuhkissaan. Valitettavasti vaan näkö alkoi mennä iän myötä ja kyseinen rouvashenkilö oli viimeisinä elinvuosinaan laittanut esimerkiksi poskipunasta pallomaisen ja tarkkarajaisen laikun poskilleen muistuttaen lähinnä sirkusklovnia. Mutta siis  - hän oli hienostorouva ja muuten pukeutui aina viimeisiin päiviinsä saakka hattuihin ja pitsihansikkaisiin mennessään ulos kauppaan ja asioille. Meistä kukaan ei kehdannut sanoa noista palloista hänen poskillaan, vaikka ehkä olisi kauniisti voinut sen tehdä, en tiedä.

Minä en ole kovinkaan noiden suurentavien meikkipeilien ystävä  - tai en vaan osaa niitä käyttää, joten olin ilostunut kun Finnair myi juurikin huononäköisten meikkaamiseen tarkoitettuja laseja, joiden (tai pitäisikö puhua yksikössä: lasia ja jonka) vahvuus on +3.00. Tottakai ostin, vaikka ne olivatkin silloin minulle vielä hiukan liian voimakkaat.

Lasien kotelo on suhteellisen kapea ja littana, sellainen, joka sujahtaa helposti käsilaukkuun tai meikkipussiin. Pintakin on helppo puhdistaa, jos sitä esimerkiksi pussissa huulipuna pääsee sotkemaan.

Vain yksi linssi…..

….jota voi siirrellä kätevästi puolelta toiselle.

Varsin kätsyt lasit ja hyvä ostos, sanoisin!


2 kommenttia:

  1. Tuttu juttu tuo ikänäköprobleemi. Kätevät lasit olet löytänyt - vanha meikkilasien tee-se-itse vinkki on ollut että ostaa kahdet ns Tiimarilasit ( ts jotkin halpikset ) ja poistaa toisesta oikean ja toisesta vasemman linssin. Terkkuja!

    VastaaPoista
  2. Ahaa! Todella hyvä idea! En olisi itse keksinyt!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!