torstai 9. tammikuuta 2014

Nyt vähän apuja tarttisin hatun valintaan!

Aiomme mennä ensi kesänä Ascotiin (Royal Enclosure) ystävätärporukalla, ja tuli vaan mieleen, että kun protokolla vaatii hatun, niin sitä pitää jo alkaa suunnitella. Muuten ajattelin laittaa päälle sellaisen vähän hienomman pikkumustan (etiketti naisten mekoille on melkoinen, ei saa olla syväänuurrettuja kaula-aukkoja, olkaimien tulee olla tietyn levyiset, spagettiolkaimia ei sallita, eikä minipituuksia).

Vaikka tukka onkin aika railakkaan värinen, mietin, että pitäisikö siltikin hatussa olla väriä vai ei? Lisäksi, koska hattua ei siellä saa ottaa pois päästä, voi tulla "bad hair day", joten ajattelin, että leveälierinen saattaisi olla parempi, mutta voisitteko nyt ystävällisesti arvioida vaikka seuraavista kuvista, mikä voisi olla päällä kivoimman näköinen. Jos hattu ei ole musta, pitää varmaan käsilaukun olla sen värinen myös.

Noita "töyhtövirityksiä" minulla on kotona muutama, + kaksi kesähattua, mutta tuolla pitäisi olla jotakin näyttävämpää yllä. Mielipiteitä?


14 kommenttia:

 1. Sinulla on niin komea tukka että mielestäni sitä ei pitäisi latistaa millään peruslierihatulla... mieluummin joku pienempi hörsy tai sitten tuollainen joka tulee sivulle... Tai jos on laajempi hattu niin sitten saisi olla materiaaliltaan kevyt, kuten neljäs hattu ylhäältä (siinä on muutenkin mielestäni jotain sinuun sopivaa tuossa hatussa...)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, minuakin se viehätti! Muita mielipiteitä?

  VastaaPoista
 3. Kolmas hattu ylhäältä näyttäisi ainakin kauniilta. Sopisi hyvin tukkasi värin kanssa ja silmiesi väriinkin sopii. Hatun kanssa tukka auki ja kiharoille voisi toimia.

  VastaaPoista
 4. ja lisäksi alimmainen sähkönsininen myös olisi tosi kiva :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Voi kun saisin tämän hattuasian nyt hoidettua ajoissa…ei ole mitään niin inhottavaa kun yrittää löytää jotakin tärkeää asustetta viime tipassa!

  VastaaPoista
 6. Nelosta ehdottaisin minäkin, kevyt ja eloisa.

  beylakraal

  VastaaPoista
 7. Valitsisin ylhäältä päin yhdeksännen eli valkoisen, jossa hieman mustaa ruusukkeen tereissä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Kaunis sekin. Tai kaikkihan nämä minua viehättävät, mutta haluan nyt niin monta mielipidettä kuin suinkin!

  VastaaPoista
 9. Minustakin neljäs ylhäältä olisi paras: näyttävä mutta samalla ilmava, ei liian dominoiva eikä yhtään tätimäinen, ja sopi sun väreihin.

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Menikö muuten Gdanskin reissu hyvin? Mitä tykkäsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Gdanskissa oli tosi mukavaa! Matkaseura oli valitettavasti puolikunnossa sitkeän flunssan johdosta, siksi kävin toisinaan yksin kaupungilla. Mutta ehdittinhän mm. kokeilla kaupungin molemmat pienpanimot, http://www.brovarnia.pl/ ja http://browarpiwna.pl/ , molemmat hyviä mutta jälkimmäinen oma suosikki. Kävin myös shoppailemassa Park Handlowy Matarniassa, http://www.matarnia.parkhandlowy.pl/ lähellä lentokenttää, valtava paikka, suosittelen!
   Palaisin mielelläni vielä Gdanskiin, mahdollisesti jo kevään aikana... Valitettavasti Wizzin paluulentojen aikataulut Turkuun muuttuu 30.3:sta alkaen - päivän ainoa lento lähtee jo klo. 6:15(!).

   Poista
  2. Joo, kuulin minäkin tuosta lennon aikaistamisesta. Todella tylsä juttu ja ihmettelen vaan, miksi se aikaistuu?

   Toisaalta menen kyllä käymään siellä varmasti kesälläkin, sillä on se varsinkin silloin niin viehättävä paikka!

   Poista
 11. Oih, noissa monta tosi kivaa - valinta on vaikea. Jos hiuksesi ovat runsaat voitaisiin ajatella pienempää mutta säpäkkää hattua, esim nro 15 alhaalta päin. Mustaa ja limeä - samaa väriä sitten kynsille, asuun tai silmämeikkiin :-)

  Terkkuja!

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Ascotin Royal Enclosuren säännöissä sanotaan, että hatun sijasta voi käyttää jotakin tuollaista töyhtöviritystä, jonka pohja on vähintään 10 cm halkaisijaltaan.

  Siellä on muutenkin todella tarkat pukeutumissäännöt, esimerkiksi spagettiolkaimisia vaatteita ei naisilla sallilta, olkainten pitää olla vähintään kolmisen senttiä leveät, vaikka siinä olisi jakkukin päällä. Ei saa olla mitään miniä, eikä syväänuurrettuja kaula-aukkoja. Housupuvut kuitenkin käyvät, jos sekä jakku, että housut ovat samanlaista materiaalia.

  Pashminahuivia saa käyttää, mutta sitten taas kaikki halterneck-viritykset, off the shoulder ja strapless -yläosat ovat tiukasti nounou.

  Helman pitää ulottua polviin.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!