keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kuitupitoiset proteiinisämpylät

Nämä sämpylät ovat hyviä paljon liikuntaa harrastaville, hiilihydraatteja vältteleville tai esimerkiksi vanhuksille, joiden ravinnossa pitää keskittyä niin proteiinien saantiin kuin vatsan toimintaan.

Ohje on erittäin helppo ja siitä tulee noin 4-5 lituskaa sämpylää, jotka kannattaa ainakin pienissä talouksissa halkaista ja laittaa pakastimeen ja ottaa sieltä käyttöön leivänpaahtimen kautta.

 Ohje on gluteeniton, jos siitä jättää leseet pois ja korvaa ne lisäämällä hiukan enemmän jotakin listassa mainituista jauhoista.

Tästä sämpylätaikinasta ei ehkä tule kuitenkaan näin hienoja teelmyksiä, mitä Sainsburys mainostaa netissä.

Kuitupitoiset proteiinisämpylät

2 kananmunaa
2 rkl maitorahkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
1  1/2 dl manteli-/pähkinä-/chiasiemen-/ pellavansiemenjauhetta tai näiden sekoitusta (tai sekoita vaikka  näitä kaikkia)
3 rkl vehnänlesettä
1 rkl seesaminsiemeniä (tai muita siemeniä)
150 g juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 225 C. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seokseen maitorahka vatkaten seos tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muna-rahkaseokseen. Lisää lopuksi juustoraaste.

Tee uunipellille leivinpaperin päälle kahden lusikan avulla 4-5 pyöreää sämpylää ja anna niiden kohota uunin lämmetessä. Paista kauniin ruskeiksi, eli noin 10-15 minuuttia.

 Huomaa, että chiasiemen- ja pellavansiemenjauho imevät paljon nestettä, joten niitä saattaa tarvita hiukan vähemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!