sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Itsetehtyjä joululahjaherkkuja

Nyt kun aloin listata joululahjavinkkejä, pitänee listata jotakin herkkusuillekin sopivia, joten täältä pesee. Edellisessä postauksessa olikin jo proteiinipatukoiden ohje. Jos ystäväpiirissäsi on ahkeria kuntosalilla kävijöitä, he varmaan ilahtuvat paketillisesta sellaisia.

Livetään nyt siis hiukan kokkaamisen puolelle, ja tässä siis kokkaamista harrastavalle ystävälle mausteseoslahjavinkki. Tässä taas joululahjavinkki nestemäisessä muodossa. Joku voi tykätä myös omatekoisista myslipatukoista. Luomuilijaystävä ja lisäaineita välttelevä ilahtuu takuulla omatekoisesta ketsupista. Lemon Curd on myös omatekoisena hiukan erilaista kuin kaupasta ostettuna. Parempaa siis. Se sopii hyvin myös annettavaksi ja syötäväksi suklaakakun kylkiäisinä.

Todellinen makeanystävä voi ilahtua punajuurikinuskista kauniissa purkissa. Kesäkurpitsakakku tai Red Velvet -kakku voivat myös olla hyviä tuliaisia jouluvierailulle. Kukapa voisi myöskään vastustaa Chelsea-pullaa! Proteiinipitoinen, omatekoinen Sairaalaemännän limppu on myös maistuva lahja. Myös saksalaiset Lebkuchenit ovat maistuvia tuliaisia ja lahjoja. Suolainen Oliivikakku on bileillan tuliainen ja syötävä. Ehä Tapaninpäiväillan tai Uudenvuoden juhliin shampanjan kanssa? Myös Tapenade käy tuliaisiksi tällaisiin juhliin vaikkapa patongin kanssa. Tämä ohje on vegetaarinen sellainen.

Eikä ole joulua ilman suklaata! Tässä Avokadotryffeleitten ja Dzinnin tryffeleitten ohjeet. Jälkimmäiset kuuluivat aina lapsuuteni jouluun (ne voi tehdä myös tomusokerilla, jota saa laittaa pari desiä ainakin). Keliaakikoita voi muistaa vaikka Papusuklaakakulla. Vanhanajan perunaleivoksetkin ovat maistuvia.

Kookosjääkuutiot ovat myös helppotekoinen pikkuherkku. Tässä myös Suklaafudgen ja italialaisten Cantuccinien ohjeet.  Todellinen gourmet-ihminen ansaitsee Cantuccinipussinsa kanssa pullon italialaista Vinsantoa, johon keksit dipataan. Entäs mitäs sanoisit pussillisesta punaposkisia omenia ja kauniista purkillisesta Suolakaramellidippiä?

Vaahtokarkkien ystävälle voi väsätä niitä itsekin. Marmeladikarkitkin voi tehdä itse, lapsuudenkodissani niitä valmistettiin päärynänmakuisina makeutusaineella, koska diabeetikkoisänkin piti saada "vihreät kuulansa". Sokerittomien Kirsikkapikkuleipien ohje on myös hyvä sokeria välttelevälle. Lakupallot ovat muuten myös hämmästyttävän hyviä!

Ehkäpä näistä ehdotuksista löytyy sopivia joulunajan lahjoja ja tuliaisia? Tai muuten vaan erilaista joulunajan syötävää?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!