Tässä kaikille kahvikissoille mukava ohje, jossa on mukana terveellisiä ja vatsantäytettä tarjoavia chiansiemeniä. Sopii hyvin välipalaksi! Chian voi myös sauvasekoittimella suhauttaa sileäksi kahvin sekaan.
Chialatte (1 annos)
2 dl keitettyä kahvia
2 dl maitoa
2rkl agavesiirappia (tämä oli alkuperäisessä ohjeessa, mutta koska en sitä käytä sen sisältämän, maksaa rasittavan fruktoosin takia, laitan jotakin muuta makeutta, kuten steviaa, jos sellaista kaipaan)
8 rkl chiansiemeniä
1/2 tl vaniljapulveria tai -uutetta
(tarjoiluun kermavaahtoa ja raastettua suklaata)
Sekoita ainekset ja anna siemenien turvota jääkaapissa yli yön (tai hätätilassa 4h). Tarjoile lasissa ja laita päälle löysäksi vatkattua kermavaahtoa ja koristele raastamalla sille tummaa suklaata.
Vegaanin ja maidottoman version saat, kun käytät seokseen jotakin kasvismaitoa ja kerman sijasta vatkaat päälle kookoskermaa.
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä menee heti kokeiluun! Tykkään lisäillä chiaa milloin mihinkin, mutta kahviin en ole vielä kokeillut. Minun mielestäni ne kyllä turpoavat jo vartissa varsin mukavasti.
VastaaPoistaUseimmat turpoavatkin, mutta jostakin syystä eivät ihan kaikki, siksi tuo neljän tunnin "varoaika" :)
Poista