keskiviikko 3. elokuuta 2016

Chia-"latte" (tai vanukas) - myös maidoton ja vegaani versio

Tässä kaikille kahvikissoille mukava ohje, jossa on mukana terveellisiä ja vatsantäytettä tarjoavia chiansiemeniä. Sopii hyvin välipalaksi! Chian voi myös sauvasekoittimella suhauttaa sileäksi kahvin sekaan.


Chialatte (1 annos)

2 dl keitettyä kahvia
2 dl maitoa
2rkl agavesiirappia (tämä oli alkuperäisessä ohjeessa, mutta koska en sitä käytä sen sisältämän, maksaa rasittavan fruktoosin takia, laitan jotakin muuta makeutta, kuten steviaa, jos sellaista kaipaan)
8 rkl chiansiemeniä
1/2 tl vaniljapulveria tai -uutetta
(tarjoiluun kermavaahtoa ja raastettua suklaata)

Sekoita ainekset ja anna siemenien turvota jääkaapissa yli yön (tai hätätilassa 4h). Tarjoile lasissa ja laita päälle löysäksi vatkattua kermavaahtoa ja koristele raastamalla sille tummaa suklaata.

Vegaanin ja maidottoman version saat, kun käytät seokseen jotakin kasvismaitoa ja kerman sijasta vatkaat päälle kookoskermaa.

2 kommenttia:

  1. Tämä menee heti kokeiluun! Tykkään lisäillä chiaa milloin mihinkin, mutta kahviin en ole vielä kokeillut. Minun mielestäni ne kyllä turpoavat jo vartissa varsin mukavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmat turpoavatkin, mutta jostakin syystä eivät ihan kaikki, siksi tuo neljän tunnin "varoaika" :)

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!