sunnuntai 7. elokuuta 2016

Hämmennystä kerrakseen...

Törmäsni netissä eilen hauskaan keskusteluketjuun, josta laitan tänen teillekin palasia. Alkuperäinen ketju läytyy täältä ja nämä ovat siis suoria lainauksia sieltä. Hyvät naurut sai ketjua lukiessa! Pitää varmaan lisätä sinne omatkin omituisuudet... :)
Vaimoni on moneen kertaan osoittanut miten naisten kanssa ei koskaan tule tylsää... Ensimmäistä kertaa, kun olimme menossa sukulaisvierailulle kotiseudulleni Etelä-Pohjanmaalle hän kyseli mitä paikkoja siellä sitten on ja mistä ollaan menossa jne. Kertoilin sitten miten mennään mm. Laihian läpi Vaasaan ajettaessa. Hän meni tästä melko hämilleen ja taisi naurahtaakin. Kun kysyin syytä hämmennykseen hän kertoi ihan pokkana, että eihän Laihiaa ole oikeasti olemassa!! Kun sitten hieman sivistin niin kävi ilmi, että hän oli aina kuvitellut Laihian olevan vastaavanlainen paikka kuin Hölmölä. Niistä kun aina kerrotaan vitseissä... Niin ja ikäähän tuolloin vaimollani (silloin vielä tyttöystävä) ei ollut kuin hieman vajaa 30 :D

Hieman vastaavanlainen neronleimaus tuli, kun oltiin ensimmäistä kertaa neuvolassa ensimmäistä lasta odottaessa. Neuvolantäti näytti sellaista vanhaa laitetta, jolla on aiemmin kuunneltu vauvan sydänääniä ja havainnollistaen käytti sitä korvallaan. Vaimoni oli silloin vielä hiljaa, mutta kysyi sitten neuvolakäynnin jälkeen minulta, että miten ne äänet sieltä korvan kautta oikein kuuluu! Siis että laite laitetaankin äidin korvalle ja kuunnellaan siitä sitten.. Ei oikein pokka pitänyt itsellä millään :D Ja tästä on rouvaa tullut muutaman kerran muistutettua, kun on kuitenkin maisteri tekniikan alalta.

mun ukko sano yks päivä kun puiden oksat heilui että kylkohta alkaa tuulemaan.Sanoin et johan siel tuulee ku puut heiluu.johan hän:hölmö nainen,tuului syntyy just siitä kun noi puut heiluttaa ilmavirtaa.Kysyin miksi ne puut sitten alkaa heiluun?Sitä se jäi miettiin ja hyvin nolona lähti koiran kaa ulos.Varmaan niitten puiden heilumista katteleen.Hän on sentään jo 38v.

Näin silloisen poikaystäväni isän lähdössä johonkin yliopiston juhlatilaisuuteen ja heitin että "aika kivat taikurin kamppeet, missäs naamiaiset pidetään". Appi ja poikaystävä luuli sitä vitsiksi :D en ollut koskaan nähnyt tohtorin hattua ja viittaa..


Itsekin tuli joskus alakouluikäisenä ihmeteltyä joitakin sanoja: esim. kun isovanhemmat jäivät eläkkeelle, niin ei oikein ollut käryä siitä, että mitä se ELÄKE sitten oikein onkaan. Luulin, et se on jotakin nestemäistä ainetta, jota mummi & pappa nauttivat pullosta tietynaikaa joka päivä, vähän niin kuin sairaalan tiputuksessa oisit :D:D:D

Pikka-lehdessä joku mies kysyi miksi korput eivät onnistuneet vaikka osti korppujauhoja. Samalla kysyi, että miksi korppujauho paketissa on lihapullien ohje, eikä korppujen ohje.


Itsellä tuli yks päivä ihan suunnaton aivopieru kun puhuttiin porukalla identtisistä kaksosista. Selitin muille paikalla oleville kolmen lapsen äitinä suunnattomalla tietämyksellä että " eivät he voi olla identtisiä kun eivät ole syntyneet yhtäaikaa vaan heillä on muutaman minuutin ikäero eli he ovat ihan vaan tavallisia lapsia" jolloin mieheni totesi että "paikalla olleena, usko pois, sieltä ei _yhtäaikaa_ muuten tule yhtään mukulaa". Sitten heräsi omatkin aivoni ja kelasin jutun uudestaan alkuun.

samoin aloin pätemään ystävilleni heidän kylpytynnyrinsä vieressä että "miksei ne valmistajat tajua tehdä tuohon sivuun ovea jotta tynnyriin olisi helpompi kiivetä. Onhan tuo nyt hirmu hankalaa aina kiivetä sen reunan yli"…

minulle selvisi että suolakurkut on tehty tavallisista kurkuista! Olin pitänyt itsestäänselvyytenä että mauste-ja suolakurkut ovat omia lajikkeita. Naureskellen kerroin tästä myöhemmin miehelleni ja hän tunnusti että luuli itse samaa

naapurin emäntä pelotteli meitä tuperrapinoilla. Minä kuulin sen tupero-apina ja pelkäsin ihan vietävästi sellaisia riehuvia pahoja apinoita, jotka hyökkäävät kimppuuni jos en käyttäydy kunnolla.

Joskus 17-vuotiaana kuulin ihmisten keskustelevan Puuha-Petestä ja olin ihan pihalla. Käsitin nimittäin sanan puu-hapete.

Pienenä luulin, että maailma on ollut ennen mustavalkoinen, kun kaikki elokuvat on mustavalkoisia. Että sitten vasta myöhemmin on tullut värejä :D

Yksi tuttuni (mies) kummasteli lapsena että miksi kaikissa hiuslakkapulloissa on kirjoitusvirhe. Kun siinähän pitäisi lukea "hiuksiinne" eikä "hiuskiinne" :D

Luulin myös pienenä, että suomenkieli on kaikkien "kantakieli" ja jos en tiennyt jotain sanaa englanniksi (siis joskus ala-asteella kun enkkua opeteltiin vasta), lausuin sen vain enkkulaisittain ääntämällä. :p Joskus pienenä kysyin äitiltä, mitä tarkoittaa "McDonalds", siis se pikaruokala, ja äiti vastasi että se on sukunimi, vähän kuin Kurkela (meidän perheen sukunimi). Elin vuosia siinä luulossa, että McDonalds on suomeksi Kurkela ja ihmettelin että miten se kaikista sukunimistä sattui tarkoittamaan juuri meidän sukunimeä!

Katselimme kerran formulakisoja vanhempieni luona. Äiti oli myös alkanut katsoa formuloita, "kun siellä nyt kerran ajaa kolme suomalaistakin". Ihmettelimme, että miten niin kolme. No se Häkkisen Mika, Salon Mika ja se Katajamaan poika, mikä Uki se nyt oli. (Ukyo Katayama)

Opin myös lukemaan aivan liian aikaisin tai ainakin sain käsiini väärää materiaalia. Aamukahvipöytään marssin kerran lausumaan runon, jonka olin opetellut ulkoa Pikku-Kallen vitsikirjasta. Ja se män seuraavasti: "Jos syöt lohta, sul seisoo kohta. Mut jos syöt siikaa, varo ettei seiso liikaa.". Ei ollut tietoa, että seisomisella voi olla se toinenkin merkitys. Nykyään on.

Kun olimme pieniä, siskollani oli kirja nimeltään Uhanalaisia eläimiä. Luulin, että kirjassa esitellään jonkun Uhana-nimisen maan eläimiä. Sitten kerran huomaisin, että nimen voi lukea myös uhan alaisiksi eläimiksi ja menin innoissani kertomaan tästä huomiosta siskolleni.

Tokasin siihen 13 vuotiaan suurella viisaudella, että " entäs jos mä pamahdan paksuksi" . Tarkoitin toki että jos lihon niin etten mahdu pukuun. Kyllä äiti ja naapurin rouva saivat makeat naurut!

Kun tapasin ekan kerran anoppini ja juteltiin siinä niitä näitä, niin kerroin hänelle että harrastan salibandyä.. hän kysyi mitä minä soitan siinä.. ;D

Luulin lapsena, että Salo on joku kampaamosuku. Oli niin paljon kampaamoja, joiden nimi oli esim. " Salon Sirkka" , " Salon Bella" jne.

mulla on jäänyt mieleen se, että alle kouluikäisenä olin kuullut aikuisten juttuja uskosta ja ylösnousemuksesta (varmaankin siinä yhteydessä kun pappani oli kuollut, meillä ei ollut muuten kovin uskonnollinen perhe).

No, hautausmaalla käydessämme huomasin, että haudoilla oli monasti eri mittaisia tikkuja tai puukapuloita pystyssä. Useimmissa oli vielä jonkin värinen maalitilkku päässä. Jostain syystä kuvittelin että sen haudatun ihmisen henki oli ylösnoussut aina siihen korkeudelle mitä se tikku osoitti =) Ja että pikkuhiljaa siitä sitten kivutaan taivaaseen asti....

Tikuthan oli istutusmerkkejä.... :D

Mulla oli luokkakaverina papin tytär, joka oli pienenä hoilannut onnessaan joulukirkossa " Halleluja" :n sijaan " Hae leluja” .

(Dzinnin lisäys: armeijassa) Tupien ovien vieressä oli aina lista siitä, ketä tuvassa asuu, sekä tuvan esimiehen nimi, naisten tuvassa esimies oli Alik Björklund ja lähimmässä miesten tuvassa Alik Myllymäki. Minä fiksuna ekaa päivää intissä tuumailin, että " onpa hauska sattuma, tommoinen harvinainen etunimi kahdella tyypillä, Alik..."

olin kertonut hänelle, että meillä on siellä puuhella.. kovasti hän sitten mietti miten toi voi olla puuhella kun ei ole tehty puusta =)


ja kummitätini ihmetteli että mikä se ompi-kuusi on (namusia ripustettu ompi kuusen oksilla...:D) sama tätsy kerran oravan nähdessään huudahti:kattokaa orkku! (nolotti hieman mua 13-vuotiaana...) ei myöskään ollut koskaan kuullut katumus- eli jälkiehkäisypillereistä:) ihmetteli että mitä ne on,ei kai sitä lasta syntymättömäksi sellaisella saa?:D

äitini puhui kerran tämän saman tädin kanssa jonkun niiden yhteisen puolitutun kuolemasta ja äiti sitten kysyi että mihin tää kuoli? täti siihen että se vaan heräs aamulla kuolleena! kumpikaan ei edes tajunnu mitä se sano ennenkun mä aloin nauraan ja ne melkein suuttu mulle,että ei kai oo hauskaa jos joku on kuollu! minä siihen että ei se olekaan,mutta kyllä mua ainakin hiukan huvittaa,jos kaveri vielä aamulla herää jos on kuollu!:D (ei toi mun täti ihan niin tyhmä oo kun tässä vaikuttaa,se ei vaan aina ajattele ihan loppuun asti:D)

Menee varmaan vähän aiheen vierestä mutta kun vieläkin naurattaa niin kerron. Päiväkodissa on töissä marja-leena niminen täti, johon poikani on syvästi ihastunut. Syksyllä käveltiin ulkona ja ihasteltiin kuin pihlajanmarjat ovat komean punaisia ja kypsiä..poika sitten päiväkodissa meni tädin luokse ja kysyi, että noh oletkos sinä marja-leena jo kypsä..kyseli tätä varmaan jouluun asti varmistaakseen ilmeisesti kypsyysasteen..

Ysillä harjoittelussa päiväkodissa nimeltään vaikka Viljamin päiväkoti. Lapsilla varavaatteita joissa päiväkodin lyhenne VPK. Ystäväni ihmetteli miksi lapsilla on käytössään vapaan palokunnan vaatteita.

Oltiin kahvipöydässä ja minulle ennestään tuntematon mies esitteli itsensä " XX, Merin mies" minä kuitenkin kuulin että MERIMIES ja vielä toista viikkoa myöhemmin ihmettelin ystävälle että hittoako se mulle ammattiaan esitteli, mitäs minä sillä tiedolla teen? kunnes samaisen päivän iltana nukkumaan mennessä päähän pälkähti että ei jee, sen tyttösen toisen kummin nimi on Meri ja mulle esittäyty sen mies…

Hän oli kaupassa töissä ja samaisessa kaupassa aivan hänen työpisteensä lähettyvillä oli sellanen valokuvausautomaatti, jossa saa otettua passikuvat. Eräs rouvashenkilö oli tullut tuttavaltani kysymään " onkohan se valokuvaaja syömässä kun hän on jo aika kauan sitä siellä kopissa odottanut eikä ketään oo tullut” .

Tarina kertoo, että pari vanhempaa naisihmistä sai hinausapua, kun auto jätti tielle. Hinaaja lähti hinaamaan autoa ja eikös se mennyt suoraan pöpelikköön ensimmäisessä mutkassa. Hinausauton kuljettaja meni katsomaan, mikä meni vikaan ja löysi tantat takapenkiltä istumasta :-)

välkällä juteltiin kavereiden kanssa, että lähdetään koulun jälkeen sumpille. Siihen yksi kavereistani tokaisi, että lähdetään vaan, kuka on Sumppi?

Mummoni sanoi, että tänään Suomi täyttää xx vuotta (en muista montako vuotta), joten luulin, että Suomi oli todella syntynyt silloin xx vuotta sitten. Siis niin, että se maa on yhtäkkiä ilmaantunut veden alta ja sitten kaikki suomalaiset ovat muuttaneet sinne. Ainut mitä en ymmärtänyt oli se, että mummoni oli vanhempi kuin Suomi, joten miten mummo voi olla suomalainen!

Anoppi oli lähdössä etelään, kysyttiin että onko mimmonen aikaero. Anoppi vastasi hetkeäkään miettimättä ihan kuin itsestään selvänä asiana, että samassa ajassa siellä ollaan, kun eurot käy. Käsitti siis että jos valuutta on sama, on myös aika sama = )

Meillä oli koulun ruokalassa seinällä juliste, jossa oli maitoa latkivan siilin kuva ja alla luki en hörpi. Kaverini katseli kuvaa ja kysyi: " onko en hörpi siili ruotsiksi?”

vietetään sellaisten lasten kunniaksi, joilla ei ole mitään " vikoja" eli sairauksia tai synnynnäsiä epämuodostumia tms. Itselläni oli syntyessäni leikkausta vaativa epämuodostuma eräässä sisäelimessä ja surullisena totesin äidilleni, etten voi viettää Viattomien lasten päivää koska olen syntynyt viallisena.

Kaverini tarjosi kerran toiselle kaverilleni kalkkunameetwurstia, johon tämä sitten, että ei hän voi sitä syödä kun siinä on meetwurstia.. Molemmat siis olivat näitä kasvissyöjiä, joille käy kana ja kala..

Muistan aina kokkikoulun, kun teen lusikkaleipiä. Meidän luokalla oli sellainen hiukan " käsi" tyttö. No hän joutui alkamaan leipomaan lusikkaleipiä. Aikansa niitä tuherrettuaan, meni open luokse ja kysy et mitä nyt ku lusikat loppu kesken. Oli laittanut lusikkoineen päivineen taikinan pellille =) Tais lirahtaa aika monelta pissat housuun ku niin nauratti. Hyi meitä..säälittää..

Minä luulin vielä vähän aikaa sitten, että silpoydinherneet kirjoitetaankin Silpoydin herneet ja ne ovat joko paikasta nimeltä Silpoyd tai sitten jonkun Silpoyd-nimisen kehittelemä lajike... Silpoyd' s peas! :)

Työkaveri kysyi lounaalla tietääkö kukaan mikä on nalkio. Kukaan ei tiennyt. Kaveri sitten ihmetteli että täytyyhän nyt jonkun tietää, kai se on joku hedelmä tai vastaava... koska hän söi juuri jogurtin jossa sitä oli... purkissa kun luki vehnänalkiojogurtti

kaveri ihmetteli että mitä ne päävärit tekee, onko ne suutareita vai räätäleitä tms... :-DD
katsoi tv -ohjelmia lehdestä, jonkin urheiluohjelman kohdalla luki " pöytätennistä Jönköpigistä" . Kaveri siihen: kyllä mä pöytätenniksen tiedän ja olen pelannutkin, mutta mitä se jönköpingis on?

Äitini ihmetteli kerran mihin hänen kännykkänsä oli hävinnyt, vaikka puhui juuri siihen samaiseen kännykkään samaan aikaan minun kanssani.

me oltiin muutettu just paritaloon kerrostalosta kun olin 14 v. äitini sitten kasvikirjasta katteli että mitä kasveja siinä pihalla kasvaa. sitte siinä oli aika sellanen tuuheasti rehottava pensas ja äiti löysikin sen kirjasta ja huusi ihmeissään: " ette ikinä usko mikä ton nimi on: tuoksuva tukka" sitten sitä kauan aikaa ihasteli että onhan se vähän niin kun tukka ja tuoksuukin. selvis sitten myöhemmin että se oli TUOKSUVATUKKA, siis tuoksu-vatukka.

Sukulaismies on syvästi uskonnollinen ja kävi aina saarnaamassa meillä parannusta että saisimme armon ja uudestisyntymisen lahjan... No minä lapsen mielessä tajusin asian niin että jokainen syntyy uudestaan ja touhotin sitten äitille: " On se kiva kun isä syntyy uudestaan niin nään millanen se on ollu lapsena!”

Ja kerrotaan vaikka, että 1. luokalla ollessani oli opettaja kerran sairas, ja hänen tilallaan opetti Sijainen. Kotona ihmettelin, kun isä tiesi hänen nimensä sanomattakin.

Minä selitin ekaluokkalaisena kotona joululomalla, miten Josef ja Maria menivät Betlehemiin ja sitten Marialle ilmestyi joukko taivaallisia sotaveteraaneja. Meni jouluevnakeliumi ja vaarin jutut sekaisin.

(Dzinnin lisäys: Laivalla) kaikki oli niin hienoa ja siistiä ja hyvää ruokaa ja oikein mahtava esiintyjä, MUTTA..... Ne vuoteitten turvavyöt varsinkin yläsängyissä (niissä, jotka käännetään alas) olivat aivan mahdottoman tiukat. Pidä siinä sit pokkaa, ne " turvavyöthän" pitää ne petivaatteet paikallaan. Ois ollu kiva nähdä, kun joku pyöree kasikymppinen mummeli ahtaa itteensä yöpuulle!!!

siis tämä sieni olis nimeltään suomuo_rakas. näin kuvittelin siinä parikymppisenä. se oli jotenkin hellyttävä nimi sienelle, että oikeen rakas.

Joskus ostin serkulle joululahjaksi marmelaadikuulia, ja hän totesi mulle, että onkin aina halunnut tämmösiä geishakuulia :D Hieman nauratti..


Illemmalla tämä exä sitten soitti, että joko MAHAKIPU on hellittänyt! Minä ihan ihmeissään, että mikä h-vetin mahakipu, että päähänhän mulla koskee.. Exä-raukka oli mielessään kuvitellut, miten minä ripuloin pöntön sekaisin :D:D:D Oli vielä ajatellut, että onpas suorapuheinen nainen, heh.

1 kommentti:

  1. Puhuttiin tänään kahden lukiolaisen kanssa(tyttäreni ja hänen poikaystävä) opiskelijavaihdosta ulkomaille. Tytär harmitteli, että lukiosta pääsy kestäisi neljä vuotta, jos menisi opiskelijavaihtoon.
    Minä siihen, että eikö sitä opiskelijavaihtoa voi tehdä missään muussa välissä. Nielaisin, ja sanoin että unohtakaa mitä sanoinkaan.. Tietenkin pitää olla opiskelija, jos haluaa opiskelijavaihtoon :D
    Väsyneenä pää ei toimi. Yksi päivä helkatin sepelvaltimokyyhkyt hidasteli koiran ja miun eessä. Mutta sitä ajattelin vain päässä, en sanonut ääneen :D Ja kaikkea muuta idioottia, ja näin ollen haluan vältellä väsyneenä ihmisiä, ettei tarvitse hävetä :D

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!