maanantai 29. elokuuta 2016

Muutoksesta kiukustunut iho

Naama ei jostakin syystä ole tykännyt tästä muutosta, vaan on äitynyt karmeimmilleen pitkään aikaan. Pintakuivaksi, hilseileväksi ja pukkaa myös näppyjä. Ei ole tämä +35 C:n helle tehnyt ollenkaan hyvää ja näännyttävää tämä kyllä onkin. Tänään on ollut hiukan viileämpää mutta huomenna se taas alkaa.

Kävin eilen hiukan paseeraamassa tuolla yliopiston lähellä, minne muutan huomenna. Kyllä on sunnuntaisin hiljaista kaikkialla muualla, paitsi Reinissä on uimareita silmänkantamattomiin!

Mutta sitten taas tähän hankalaan ihoon. Onneksi mukana oli pieni pumppupullo Cosmedixin Clarity Serumia. Mistä lienee ulkomailta ostettu, pitää katsoa, jos tätä saisi täältä esimerkiksi Marionnaud'lta, joita näkyy olevan kaupungilla muutama.


Suosittelen tätä seerumia lämpimästi hankalalle ja epäpuhtaalle iholle. Ostin sitten sen seuraksi Garnierin 3-in-1 -tuotteen Pure Active -sarjasta. Pitäisi toimia naamiona, putsarina ja kuorintana ja se sisältää salisyylihappoa, sinkkiä, valkosavea ja pienenpieniä hohkakivirakeita (Pierre Ponce on kai hohkakivi?). Ei pitäisi repiä ihoa liikaa.En tiedä, myydäänkö tätä Suomessa? Tai miksi ei myytäisi... Nuo savinaamiotkin loppuivat pahimmoisesti juuri ennen tänne tuloa.

Lisäksi laitan tuon seerumin päälle hyaluronihappoampulleja, Euceriniä onneksi saa firman kaupasta jos mitä sorttia. Ärsyttävä naama, kun sen pitää aina kiukutella jostakin!

*****
Suurin ihmettelynaihe on täällä muuten ollut tämä jätepolitiikka. Eilen meni koko päivä lasinkeräyspistetttä etsiessä, ja sitten se löytyikin, kun netistä katsoi paikat. Kaikki muukin kerätään erikseen, myös muoviset juomapullot, joita täällä onkin kertynyt aikalailla, kuuma kun on ollut. Selvisi siis sekin, mitä joka paikassa olevat "lemmikkilaatikot" ovat (PET). Työpaikan keittiössäkin on yksi. Rohkenin sitten yhtenä päivänä mennä sinnekin kurkkimaan, ja noille muovipulloillehan se oli tarkoitettu.

Muovi kerätään myös erikseen, paperi, biojäte jne. Sekajätteen saa laittaa kunnalta ostettuihin pusseihin, jotka sitten kerätään (siis hum. vain nämä viralliset pussit!). Tämän viimeksimainitun tosin tiesinkin, koska olen joskus kyläillyt ennen Badenissa asuneen ystäväni luona.

5 kommenttia:

 1. Mä oon syönyt nyt sinkkiä kohta vuoden verran siinä toivossa, että se auttaisi atooppiseen ihooni. Enpä ole juurikaan vaikutusta huomannut. Lisäksi syön vaihdellen helokkiöljy-/tyrni-/mustaherukansiemenöljykapseleita. Nyt ostin loppuneiden helokkiöljykapseleiden tilalle jotain omegavalmistetta (en nyt muista nimeä), jossa on mukana myös sinkkiä. Ja sinkkitabletteja vielä lähes puoli purkillista jäljellä. Mietinkin, voisikohan noita sinkkitabletteja vaikka murskata ja käyttää ihonhoidossa ulkoisesti. Mitä luulet? Sopisikohan ärtyneelle iholle, ts rauhoittaisikohan se lehahduksia?

  -Tiltu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, missä muodossa sinkki on? Löytyy tuoteselosteesta.

   Poista
 2. Moikka!
  Tuossa on tuoteseloste:

  Täyteaineet (mikrokiteinen selluloosa, hydroksipropyyliselluloosa, silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa), sinkkipikolinaatti, pyridoksiinihydrokloridi, paakkuuntumisenestoaineet (rasvahappojen magnesiumsuolat, piidioksidi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkipikolinaatilla sanotaan olevan hyvä imeytymiskyky, joskin noissa topikaalisissa (iholle laitettavissa) valmisteissa on yleensä sinkkioksidia. Kyllä kai tuota voi kokeilla, kunhan saa siitä hyvän liuoksen.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!