maanantai 1. elokuuta 2016

Kasvata itse ruokasienesi!

Tuntuu hassulta puhua tästä Suomessa, sillä metsästähän niitä saa. Tai kaupasta. Näitä kasvatuskittejä olen jo muutaman vuoden katsellut UK:ssa (ainakin Kew Gardensin kaupassa on niitä, olen tosin nähnyt muuallakin).


Hyvinvoinnin Tavaratalossa oli näitä osterivinokassettejä tarjouksessa (19 ja jotakin euroa). Lisäksi tarvitset vain kahvinpuruja. Siis sellaisia käytettyjä, jotka muuten huitaisisit roskiin.


Kierrätysmateriaalista valmistetussa kasvatusastiassa on mukana rihmastopussi. Homma alkaa huolehtimalla puhtaudesta. Ota pussi pois astiasta ja huuhtele astia ja sen kansi kiehuvalla vedellä (tätä ennen siis olet pessyt kätesi hyvin). Tarvitaan myös sakset ja lusikka, jotka myös on desinfioitu kiehuvassa vedessä. Kuvassa rihmastopussin sisältö on kaadettu kasvatusastian pohjalle, ja sitä on pilkottu lusikalla.


Sitten vaan sekaan kahvinpuruja, joiden mukana saa mennä myös suodatinpussi (revi se). koska kyseessä oli edellisen iltapäivän kahvilta jääneitä puruja, laskin suodattimen läpi vielä pannullisen vettä, ihan vaan varmuuden vuoksi tappamaan puruihin jo mahdollisesti asustamaan tulleet vieraat sienet yms.

Kiinnostuitko? Lue täältä lisää! Kerron sitten, miten näitten kanssa sujui, ne on siis nyt vasta laitettu alulleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!