tiistai 10. heinäkuuta 2018

Kolmas kierros syöpää?

Eilen jäi kirjoittelematta, koska mielessä pyörivät nyt ihan muut asiat. Huomenna minulla on aika ortopedille, sillä tämä kaksi ja puoli vuotta sitten rikki riksahtanut nilkka on alkanut pikkuhiljaa kevään mittaan vihoitella enemmän ja enemmän, ja epäilen, että sinne asennetusta metallilevystä taas ruuvit törröttelevät ja aiheuttavat nilkkaan turvotuspussin. Huomasin tänään, etten pääse kunnolla kävelemään portaita, koska nilkka ei taivu. Kahteen kertaanhan se on jo leikattu koko koipi, mutta ei tuollainen turvotuspussikaan ihan normaalia ole.


Eikä tässä vielä kaikki... Muistattehan, kun ennen Sveitsiin lähtöäni kerroin lannerangastani löytyneestä kolmesta kasvaimesta? Selkäkivut ovat pahentuneet parin vuoden aikana, ja viime kuussa lannerangasta otettiin magneettikuva, jonka synkät tulokset kuulin tänään. Suurin näistä "möykyistä" on mitä suurimmalla todennäköisyydellä pahanlaatuinen ja sen koko on tuplaantunut, eli on nyt noin 3 cm, eli ei ihme, jos alaselkää raastaa kipu kaiken aikaa.

Ohjemistossa olevan uuden ulkomaantyöpaikan saan siis haudata tällä erää ja se korvataan leikkauksella, josta seuraa pitkä sairausloma, sillä selkärangasta tullaan poistamaan kokonaan yksi nikama (kasvain sen sisässä) ja jotakin kosmeettista "paikkaa" tehdään tuon terveen pohjeluun luusta.

Voitte arvata, ettei naurata. Postailen, kunhan olen ensin hiukan saanut sulateltua tätä uutista.

14 kommenttia:

 1. Jaksamisia.Onpa ikäviä uutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ainahan noista uutisista järkyttyy. Tiesin, että ongelma eli joku kasvaimista on poissaollessani kasvanut, mutta tavallaan se oli kieltämistäkin ajatella, ettei se näin vakavaa olisi. Mietin jo sitäkin, että jos en halua sille mitään tehtävän, mikä olisi lopputulema? Varmaan ääretön tuska ja lopulta halvaantuminen.

   Täytyy vähän aikaa vetää henkeä.

   Poista
  2. On varmaan pakko hoitaa,tuollaisia ajatuksia voi tulla,mutta en oo sua luovuttajana nähnyt.Ei silti,etteikö saisi itse päättää .Mulla ei ole vielä syöpää ollut,mutta kohdunkaulan syövän esiaste oli ja muistan miten ihmiset ikään kuin torui minua,kun sanoin,että entäs jos antaa vaan olla.Syöpä on pelottava asia ja sen kanssa eläminen ja sen jäleen eläminen.Mielenterveys joutuu koetukselle!Kehon lisäksi.

   Poista
  3. Ja 3s kerta syöpää,niin en voi mitenkään asettua asemaasi.En ole kokenut juuri tuota.Muita pahoja juttuja,mutta tuota en!

   Poista
 2. Nyt en oikein löydä sanoja. Tuntuu niin epäreilulta! Mutta kovasti tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos, HYKSiin on lähete. Eivät voi leikata Turussa :(

  VastaaPoista
 4. Onpa kurja uutinen. Voimia sinulle<3

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä ja jaksamista!

  VastaaPoista
 6. Voi ei miten ikävää. Voimia ja jaksamista!

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!