keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Niitänäitä

Kävin tänään koko kropan CT-skannauksessa (ns. viipalekuvaus) ja perjantaina on luvassa miltei koko päivä TYKSin isotooppiyksikössä gammakuvauksessa (ns. luustokartta). Selvityksen alla ovat lähinnä siis mahdolliset metastaasit. Sitten seuraa se biopsia, jossa selvitetään kasvaimen speksit, ja vasta sen jälkeen leikkaus ja muu hoitosuunnitelma. Selkää särkee, olen hiukan apealla mielellä ja perunut töitäni, mitäpä tässä tilanteessa pystyy sopimaan minkään tahon kanssa.


Huomasin ilokseni, että kuivuudesta ja raastavasta helteestä (tosin eipä tämä vielä mitään, Baselissa oli koko viime kesä vähintään 36-37 C) huolimatta metsämansikat rehottavat tontilla ja ovat jopa aika pulleita ja mehukkaita. Kävin äsken syömässä kaikki näköpiirissä olevat kypsät, ja lisää tulee joka päivä.
*****
Lehdet ovat olleet viime päivinä ihan täynnä suomalaista suitsutusta Trumpin ja Putinin tapaamisesta. Alla ote tämän päivän Taloussanomista:

"– Suomen tunnettuus maailmalla kasvoi. Se oli tärkeää, koska juuri juuri tunnettuutta ei ole ollut tarpeeksi, vaikka sisällöt ovat kunnossa. Suomi ja Helsingin nimi tulivat tutuiksi."

Hmmm. Jos seuraa ulkomaista uutisointia, ei siellä ole juuri ollenkaan esimerkiksi suomalaisissa uutisissa suitsutetuista mansikoista ja herneistä, tai ylipäätään paljon muuta kuin olennainen. Eli Trump & Putin. Ks. yst. esim. naapurimaamme kahden isolevikkisen lehden uutiset alla. Klikkaa kuva suuremmaksi, jos teksti näkyy huonosti.Kannattiko siis veromarkkojen sijoittaminen ko. näytökseen? En osaa sanoa, mutta hiukan kyllä epäilyttää. Tosin kotimainen media sai siitä jutunjuurta kerrakseen, eikä tarvinnut juurikaan keksimällä keksiä otsikoita 👏.

Sellaista tänään, mukavaa pikkulauantaita!

3 kommenttia:

 1. Joo, o, ei oo helppoa odotella tuloksia ja lisätutkimuksia!Vaikka aika nopsaan näköjään ,jos huomennakin taas tutkitaan.Tai pakko se kai on edetä nopeaan.
  Joo,ei Suomi varmaan tullut erityisen tunnetuksi,en tiedä,en jaksanut seurata uutisointia.Oli muuta tekemistä ja hellettäkin tosiaan pukkaa,huh huh.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti saat tulokset nopsaan, odottaminen on ikävää. Ja toivotaan, että tuloksista löytyy jotain positiivista yllätystä.

  VastaaPoista
 3. Niinpä, odottelu se tässä kaikista tukalinta on. 26.7. on iltapäivällä TYKSissä sarkoomatyöryhmän kokous, jonka jälkeen ollaan viisaampia. Perjantaina luultavasti kuulen noitten kuvantamisten perusteella tehdyt päätelmät.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!