torstai 12. heinäkuuta 2018

Odotettavissa oleva leikkaus

Olen tässä yrittänyt toipua ensijärkytyksestäni ja lukenut myös netistä paljon kyseisen tyyppisistä kasvaimista. Siis se suurin, ja yhtäkkiä nopeasti kasvanut kasvain on alaselän S1-nikaman sisällä (ks. kuva), ja siksi nikama pitää poistaa kokonaan.


Eikä muuten mitään, mutta  - kuten tiedämme - selkäranka kokonaisuudessaan on täynnä hermoja, joiden vaurioitumisriski on suuri tämäntyyppisissä leikkauksissa.

Tällainen syöpä on todellakin kuin lottovoitto, koska sen esiintyvyys on 1:1 miljoona ihmistä. Todennäköisimmin sillä ei ole yhteyttä aiemmin sairastamiini rintasyöpiin, vaan laukaiseva tekijä on itse asiassa jäänne sikiökaudelta. valitettavasti nämä kordoomat ovat siinä mielessä pahanlaatuisia, että aluksi ne voivat kasvaa hyvinkin hitaasti, kunnes sitten kasvu pyrähtää nopeampaan vauhtiin, kuten nyt tässä tapauksessa. Kuvissa näyttäisi kuitenkin siltä, että kasvain on aika tarkkarajainen, eikä se ole lävistänyt muita elimiä  - vielä. Etäispesäkkeitä nämä kasvaimet harvemmin tekevät, mutta pitää pitää mielessä, että niitä on vielä kaksi muutakin siellä, ja kaikki nämä uusiutuvat hyvin herkästi.

Hoitona ei oikeastaan ole muuta kuin leikkaus, sillä tämä kasvaintyyppi ei ole kovinkaan herkkä sädehoidolle tai solumyrkyille.

Leikkauksen riskit ovat myös melkomoiset, liikuntakyky, virtsan- ja ulosteenpidätyskyky jne. saattavat olla vaarassa. Ellei sitä kasvainta leikkaa pois, ainoa lopputulema on yhä paheneva kipu ja sitten hermojen tuhoutuminen.

Tällaisia mietin tänään. Mieli hiukan maassa.

Kävin eilen näyttämässä tuota turvottelevaa nilkkaani toiselle ortopedille ja kolmas operaatio odottaa sitäkin. Kunhan tämä vakavampi homma on ensin saatu hoidettua alta pois. Nyt tuota selkää ja nilkkaa onkin "leivottu" sen verran, että elän kipulääkkeillä.

6 kommenttia:

  1. Voimia! On siis ilman koepalaakin todennäköistä, että juuri tämä syöpä? Ehkä on vielä mahdollista, ettei olekaan pahanlaatuista. Pidän sen puolesta peukkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikille. Kyllä vaan on aika todennäköistä, että on tämä syöpä ja se todennäköisyys piilee juurikin siinä voimakkaassa viimeaikaisessa kasvussa, eli tuhoaa ympäristöään vauhdilla.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!