perjantai 27. heinäkuuta 2018

Päivitystä tilanteeseen

OK, laitan siis postausta hieman objektiivisemmassa mielessä syöpää sairastavan elämän helpottamisesta, mutta nyt hiukan subjektiivisempia oloja ja kuulumisia, joita ei nyt oikeastaan paljoakaan ole.


Biopsia-aika määräytyi ensi maanantaille, juuri äsken sain tietää. Lääkärin piti soittaa minulle tänään kuvantamisten tuloksista, vaan sitä ei tapahtunut. Hoitaja joka soitti biopsia-ajasta, ei osannut sanoa kuvantamisista yhtään mitään, mikä harmittaa, koska nyt koko viikonloppu menee epätietoisuudessa.

Lisäksi harmitti, kun kysyin lääkityksestä biopsian aikana (tämä on siis TT-avusteinen koepalan otto, joka kestää n. tunnin), ja mainitsin haluavani "humautuksen", sillä kok asia ahdistaa jo nyt ihan äärettömästi. Tällöin hoitaja päästi helakan naurun (ja siis minä siellä langan päässä itku kurkussa). Ei ollut mielestäni asiallista.

Kukapa nyt kovin kevyin mielin sellaiseen biopsiaan menee, kun näyte otetaan selkärangan sisältä ja se on kaiken kukkuraksi (kopsittu kanta.fi'stä) "Sangen hankala biopsoitava paikka." 

Kuvat Naantalista.

12 kommenttia:

 1. Eikä! :/ Tää on niin tätä! Eikä nää naurata,kun sattuu omalle kohdalle. Mutta kyllä näitä sattuu ja tapahtuu.Ehkä hoitaja ei edes tiennyt koko toimenpiteestä tai syövästä mitään ja nauroi vaan,että vai oikein nukutus jonkun biopsian takia. Ei ne aina tiedä mistä asiasta ne edes soittelee. Kyllä se satuttaa ja hämmentää,mutta näitä tapahtuu tosi paljon näitä epäasiallisuuksia:( Ehkä se hoitaja ei nauraessaan edes tajunnut,että sulla on syöpä,huokaisu.Tai se unohti sen just silloin:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyseinen henkilö on titteliltään "luukasvainhoitaja".

   Olen oikeasti ihan kauhusta kankeana.

   Poista
 2. No jos oli luukasvainhoitaja ja nauroi,niin oli kylä epäasiallinen hoitaja!

  VastaaPoista
 3. Mä kerroin miehelleni tän jutun,niin se sanoi,että jos hoitaja nauroi sitä humautus termiä.:) Että se ei tiennyt sitä termiä ja luuli sun haluavan nuijanukutuksen.Mutta kyllä mullekin ehdotettiin humautusta,kun mun kohdunkaulansyövänesiaste hoidettiin.

  VastaaPoista
 4. On epäasiallista käytöstä. Kannattaa laittaa asiasta palautetta, toki hyvässä hengessä. Empatiakyky ja tilannetaju täytyisi olla hoitohenkilökunnalla hallussa. Itsellä kokemusta parista tökeröstä hoitajasta syövän sairastaneen lapseni hoitojen ajalta, mutta suurin osa sairaalan henkilökunnasta on onneksi mukavaa ja asiallista.

  Paljon tsemppiä hoitoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Annoin kyllä heti palautetta, kun sain hämmästykseni jälkeen suuni auki. Silti jäi aika loukkaantunut olo.

   Poista
 5. Todella tökeröä käytös ammattilaiselta. Luulisi, että ammattihenkilöstöllä on ihan itsestäänselvää varsinkin puhelinkontakteissa, että langan päässä saattaa olla todella ahdingossa olevan henkilö. Silloin pitäisi olla empatiakyky ja asiallisuus kohdillaan, kun on kyse hyvin sensitiivisistä asioista.
  Voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä sitä luulisi, odottaisi, ja kai se yleensä onkin. Hieman mykistyttävää - ja koin sen myös todella loukkaavanakin, että hän noin suhtautui. OK - olen kliininen lääkekehityskonsultti, mutta silti olen asiakas muiden joukossa.

   Asiakkaana/potilaana olet aina alisteisessa asemassa ja tavallaan riippuvainen hoitohenkilökunnasta, jolloin arvostava/kunnioittava käytös on välttämätöntä.

   Poista
 6. Apua, mitä kohtelua! Onneksi jaksoit antaa palautetta. Ja tsemppiä <3

  VastaaPoista
 7. Oon pahoillani tosta kohtelusta, mitä sait hoitajalta osakses.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!