maanantai 30. heinäkuuta 2018

Maanantai ja biopsiapäivä

Enpä tiedä oikein itkisikö vai nauraisiko. Sain siis viime viikon lopulla ajan biopsiaan tänään maanantaina ja menin sitten viikonlopun yli asiaa hermoiltuani aamulla ennen kello seitsemää TYKSiin.

Ottivat sisään samalle osastolle, jolla makasin katkenneen fibulani kanssa tammikuussa 2016. Ilmeisimmin Turussa oli ollut rajumpi viikonloppu, sillä ihmisiä makoili sängyissä pitkin käytäviä katkenneitten raajojensa kanssa, ja käytävälle jouduin minäkin. Tosin istuskelin kirjani kanssa käytävän päässä oleskelutilassa.

Näillä helteillä oli aika tiukkaa olla juomatta mitään eilisillasta saakka ja olo olikin aika heikottunut.  Luukasvainhoitaja kävi heti seitsemän jälkeen aloittaen anestesiakaavakkeen täytön ja labrahoitaja kävi kahdeksan maissa.


Puoli kymmeneltä aloin jo ihmetellä, että missä viipyy esilääkitys. Sitten porhaltaa paikalle luukasvainhoitaja taas kertoen, että "nyt on todella huonoja uutisia" ja nostattaen suorastaan hiukseni pystyyn. Eivät pystykään tänään tekemään biopsiaa, koska heillä ei ole välineitä!

Ohhoh! Etteivät sitten olleet hoksanneet tarkistaa aikaa antaessaan! Läiskäisin kirjani kiinni ja sanoin, ettei sille nyt sitten voi mitään ja että minä ainakin menen nyt syömään ja JUON jotakin. Hoitaja pahoitteli asiaa, ja järjesti sitten minulle niin kovin tervetulleen aamiaisen, jonka jälkeen lähdinkin sitten kotiin.

Uutta aikaa sitten odotellaan. Harmillista sinänsä, että taas uusi hermoilu edessä tämän homman takia, mutta hyvä, etten ehtinyt saada esilääkitystä, eli voin ajaa autoa ja mennä vaikka salille (joskaan tämän selän kanssa siellä ei mitään kovin ihmeitä touhuta, mutta onpa ohjelmaa).

Kuvat VSSHP.fi, TYKS T-sairaala

3 kommenttia:

  1. Ei luoja, mitä toimintaa :( Ihan järkyttävää! Tsemppiä <3 *hali*

    VastaaPoista
  2. No huh huh,ihan kun sairastamisessa ei itsessään ois jo tarpeeksi!Mihinköhän heidän välineet katos:/ Onpas ketalemaista!

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs ne siellä Tyksissä töppäilee. Aika outoa toimintaa, ettei ole välineitä riittävästi:( Ei kyllä paljon ajatella potilaan henkistä tilaa, että toimenpiteet siirtyvät tuollaisten asioiden takia. Kyllä sulla on kestämistä<3

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!